Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cod COR leader echipa de recrutare. Procedura 2021

12 /Ian2021
Cod COR leader echipa de recrutare. Procedura 2021
Tags: cod cor leadercod cor sef serviciuechipa recrutaresef compartiment

Se poate folosi codul COR 121919 sef compartiment (studii superioare) pentru un team leader al echipei de recrutare? Daca nu, ce cod COR ne recomandati pentru TL-ul echipei de recrutare?

Raspunsul specialistului:

Dupa cum cunoasteti, Codul ocupatiilor din Romania este reglementat prin Ordinul comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere). Astfel, pentru salariatii angajati incepand cu 01.01.2012 angajatorii au obligatia de a face incadrarea acestora in functiile/ocupatiile aprobate prin acest ordin comun si de a inregistra in Revisal si apoi transmite contractele individuale de munca ce contin si aceasta mentiune a functiei/ocupatiei conform COR catre inspectoratele teritoriale de munca in conformitate cu dispozitiile HG 905/2017, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cazul dvs, asadar, codul COR atribuit este cel aferent functiei pe care persoana in cauza o va ocupa, respectiv o functie de conducere ce face parte din Grupa majora 1 - Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori pentru care nivelul de studii este nedefinit de COR.

Functia reprezinta element al contractului individual de munca, angajatorul avand obligatia de a mentiona si codul COR aferent acesteia.

Raportat la informatiile furnizate de dvs., facem mentiunea ca in functie de structura echipei de proiect, respectiv a echipei de management si de atributiile persoanei care ocupa postul de team leader al echipei de recrutare, apreciem ca unei persoane care gestioneaza activitatea de recrutare (parte substantiala a activitatii de resurse umane) ii poate fi atribuit codul COR  121207 manager resurse umane sau sef serviciu resurse umane cod COR 121205.
Conducatorii in domeniul resurselor umane planifica, conduc si coordoneaza politicile privind personalul, relatiile industriale si activitatile de sanatate si securitate in munca ale unei intreprinderi sau organizatii sau ale intreprinderilor care furnizeaza servicii de resurse umane pentru alte organizatii ori intreprinderi.



Insa, prin fisa postului pot fi stabilite atributiile specifice, persoana in cauza fiind tinuta exclusiv de indeplinirea acestora, in conformitate cu cele agreate si stabilite de parti in CIM incheiat.

Totodata, in functie de niveul cu care se doreste sa se echivaleze functia de team leader apreciem ca persoanei in cauza ii poate fi atribuit si cod COR din cadrul grupei de baza 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare.

Aceasta grupa de baza include servicii de afaceri si managerii administrativi care nu sunt clasificati in grupele de baza anterioare din grupa minora 121 - Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ, putand fi utilizat codul COR 121901 sef serviciu.

Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu, Expert Legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cod COR leader echipa de recrutare. Procedura 2021":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".