Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romania importa forta de MUNCA din aceste tari!

31 /Iul2018
Tags: forta de munca asiacriza fortei de munca romania 2018

Ca ne confruntam cu o reala criza a fortei de munca nu mai este un secret pentru nimeni, iar Romania nu este singura tara europeana care trebuie sa gaseasca o rezolvare.


Dar se pare ca angajatorii romani au inceput sa se orienteze spre alte continente, cum ar fi Asia, pentru a gasi angajatii de care au nevoie. Asa se face ca, mai nou, in tara noastra exista salariati din tari precum: Nepal, India, Filipine, Vietnam, Indonezia si chiar Thailanda, informeaza Mediafax, conform unui studiu realizat de compania de consultanta in resurse umane Smartree.

Acesti angajati lucreaza in domenii variate: turism, constructii, industrie si agricultura:

"Primele initiative in sensul recrutarii de forta de munca din afara tarii au inceput sa apara in Romania in urma cu 2-3 ani. Motivele pentru care angajatorii romani au apelat la aceasta strategie sunt diverse si includ migratia anumitor categorii sociale catre tari mai dezvoltate din vest, scaderea natalitatii, cerintele in schimbare pentru diferite locuri de munca, schimbari dictate de noile tehnologii si incapacitatea sistemului de invatamant de a se plia la nevoile angajatorilor de astazi", mai mentioneaza realizatorii studiului.

Asa cum era de asteptat, angajatii din aceste tari se confrunta la randul lor cu saracia, nivelul de trai din tarile lor de origine fiind sub cel al Romaniei. Asa ca cei din industria HoReCa au gasit o solutie la aceasta problema temporara.


Criza fortei de munca se amplifica in 2018! Ce pot face angajatorii?


Nu va mai fi de ajuns doar un salariu bun pentru a angaja un profesionist, asa ca specialistii HR trebuie sa vina cu noi idei pentru a atrage forta de munca:

"Intrebati care vor fi principalele avantaje care vor face diferenta intre ofertele companiilor, in 2018, 68% dintre cei chestionati au mentionat pachetul salarial...vezi mai multe despre criza fortei de munca >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romania importa forta de MUNCA din aceste tari!":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".