Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

7 lucruri pe care le apreciaza specialistii HR cand fac recrutari

04 /Dec2019
Tags: specialisti hrrecrutare 2019candidatangajareinterviu de angajare

Ce metode au la dispozitie specialistii HR pentru a face recrutari eficiente si pentru a alege astfel cel mai bun candidat pentru companie? Sfaturile urmatoare sunt benefice atat pentru persoana aflata in cautarea locului de munca dorit, cat si pentru persoana care face recrutarile si care isi poate stabili astfel cateva repere concrete de care sa tina cont atunci cand alege un nou angajat pentru firma.

Cum arata candidatul perfect? Iata o intrebare la care trebuie sa gasim un raspuns destul de specific, mai ales in functie de firma la care se va face angajarea. Dincolo de aceste conditii care se schimba de la o industrie la alta, exista insa si factori stabili pe care ar trebui sa ii respecte orice candidat. 

1. Au profilul de candidat public, usor accesibil si intocmit cu profesionalism

De la profilul completat temeinic pe LinkedIn si pana la un site personal, astfel de detalii fac o diferenta majora. Cu cat esti mai vizibil in mod pozitiv, cu atat ai toate sansele sa obtii rapid jobul dorit sau sa primesti o oferta de nerefuzat din partea unei companii care te vrea in echipa sa. Nu uita sa lasi la vedere si datele de contact!

2. Candidatii respecta formularele prin care aplica pentru un job si le completeaza in detaliu

Nu stiu cand ati depus ultima oara un formular la o institutie publica, dar cu siguranta ati avut grija sa completati fiecare spatiu si patratel cu date corecte, concise si fara vreo greseala. Cu aceeasi rigurozitate ar trebui tratata si cererea pe care o trimiteti catre potentialul angajator. Daca trimiteti si o scrisoare de intentie in care sa se vada ca v-ati dat silinta, va cresteti cu siguranta sansele de succes!

3. Sar peste cateva etape

Va temeti sa o luati pe calea cea scurta si sa trimiteti direct un e-mail angajatorului? Sa stiti ca, in cele mai multe cazuri, asta va ofera, din nou, mai multe sanse de castig. Dar ceea ce trimiteti catre persoana vizata trebuie sa respecte regulile de mai sus si sa denote faptul ca sunteti un profesionist, ca sunteti candidatul ideal pentru job si ca v-ati dat silinta cand ati scris e-mailul, CV-ul si scrisoarea de intentie. 



4. Sunt usor de gasit

Daca va cautati un loc de munca, dar va inchideti telefonul si plecati intr-un concediu de trei zile imediat dupa ce ati trimis aplicatia pentru job, trebuie sa va revizuiti un pic (mai mult) strategia. Cele mai bune rezultate se obtin cand sunteti perseverenti si cand… raspundeti la telefon.


5. Nu amana interviurile

Nu uitati, voi va doriti sa fiti la compania respectiva si nu compania este cea care va vrea obligatoriu pe voi. Nu este un joc de putere si nici o negociere. Daca sunteti sunati si chemati la interviu, acceptati ora la care vi se propune sa veniti. Bineinteles, doar daca va este cu adevarat imposibil sa mergeti tocmai atunci. Dar, in cele mai multe cazuri, este bine sa demonstrati ca sunteti cu adevarat interesat sa obtineti jobul in cauza. 


6. Sunt sinceri

Oricat ne-am dori sa impresionam angajatorul, nu putem umfla exagerat competentele si in niciun caz nu ar trebui sa includem expertize acolo unde avem nivel de incepatori. Este mult mai bine sa punem accent pe ceea ce stim deja, sa exploatam acele abilitati si sa dam dovada de optimism in capacitatea noastra de a invata din mers si de a excela in mod sincer.

7. Nu se tem de competitie

Candidatii care au incredere in ei inteleg ca exista loc sub soare pentru totdeauna astfel ca nu se tem sa faca si alte recomandari care-i vizeaza pe profesionistii din acelasi domeniu. Faptul ca intelegem ca e important sa fim dedicati companiei denota implicarea noastra si adauga o bila alba in favoarea noastra. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "7 lucruri pe care le apreciaza specialistii HR cand fac recrutari":
Rating:

Nota: 4.44 din 5 din 8 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".