Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Angajatii care lucreaza remote. De ce ar trebui sa-i angajezi?

03 /Mai2019
Tags: munca remoteangajati remotetelemunca 2019legea 81/2018

Munca remote incepe sa devina o moda si in Romania, ceea ce nu este deloc rau, in contextul in care telemunca a fost reglementata si la noi. Desigur ca multi sunt inca sceptici, asa este important de inteles mai bine Legea 81/2018 privind TELEMUNCA.

Telemunca este acea forma de organizare a muncii prin care salariatul (numit acum telesalariat) nu mai trebuie sa vina la sediul angajatorului pentru a presta activitatea specifica postului. El poate lucra de oriunde (de acasa, cel mai adesea), folosind tehnologia informatiilor si comunicatiilor.


CD-ul Telemunca. Avantaje. Dezavantaje. Optimizare cost iti explica pe indelete totul despre munca remote >>>

 

De ce ar fi bine sa apelezi la aceasta forma de angajare? Ce avantaje vei avea?


1. Idei noi. De multe ori, nu reusesti sa gasesti candidatii de care ai nevoie, iar faptul ca cei talentati si inovatori sunt greu de gasit nu este niciun secret. Ce ar fi sa alegi din miile de angajati care lucreaza de la distanta, poate chiar din alt colt al lumii?

Desigur, ramane la latitudinea ta daca vrei sa mergi atat de departe, dar fara doar si poate ca vei gasi o gramada de oameni interesanti si in Romania! Nu putini sunt cei care ar da orice sa lucreze remote, din varii motive. Ofera-le aceasta sansa si s-ar putea sa ai surprize mai placute decat te-ai fi asteptat.

2. Productivi. Studiile americane au aratat ca angajatii care lucreaza remote sunt mai productivi. De ce? Pentru ca sunt mult mai fericiti si sanatosi, avand o viata mai echilibrata. Nu trebuie sa plece la prima ora a diminetii grabiti spre birou, asa ca sunt mai putin stresati. Isi iau mai putine zile de concediu, pentru ca pot lucra chiar si cand stau conforabil in pat! Gasesc solutii mai repede.

3. Retentie. Avand un mare avantaj, nu prea se gandesc sa isi dea demisia. In special daca le vei asigura conditii bune si un venit decent.

4. Economie. Fara doar si poate ca te va costa mult mai mult sa tii un angajat in firma. Tocmai de aceea in Vest tot mai multi angajatori au inceput sa apeleze la acest tip de munca. Nu de alta, dar costurile se reduc considerabil, iar productivitatea ramane aceeasi.


Desigur ca este important ca acestia sa fie verificati periodic, dar cu siguranta pot fi gasite solutii inteligente, astfel incat lucrurile sa decurga favorabil de ambele parti.

In secolul 21 oamenii incep sa puna accent mai mare pe calitatea vietii, iar multi isi doresc mai mult timp pentru ei si viata de familie, in detrimentul jobului. O decizie cat se poate de sanatoasa daca ar fi sa luam in considerare parerile psihologilor...

 

 

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Angajatii care lucreaza remote. De ce ar trebui sa-i angajezi?":
Rating:

Nota: 4.68 din 5 din 14 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".