Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Beneficiile acordate salariatilor. Reglementari legale si greseli frecvente

05 /Iul2022
Beneficiile acordate salariatilor. Reglementari legale si greseli frecvente
Tags: beneficii acordate salariatilorbeneficii salariatitichete de masa beneficiu

Care sunt cele mai frecvente beneficii acordate salariatilor? Diurna, tichetele de masa, tichetele cadou, voucherele de vacanta, ajutoarele sociale, asigurarile de viata, abonamentele la clinici medicale private.

Sunt beneficii care prezinta, fiecare in parte, anumite particularitati si care, in consecinta, necesita tratamente fiscale speciale, care trebuie sa tina cont de conditiile precizate in diverse acte normative. Orice eroare de interpretare si aplicare a acestor acte normative poate duce la reconsiderarea sumelor in cauza de catre organele de control, cu consecintele obisnuite: penalitati si amenzi.


 
Protejati-va eficient!

Consultati lucrarea de ultima ora a Grupului Rentrop & Straton: Beneficiile acordate salariatilor. Reglementari legale care analizeaza, una cate una, toate sumele de mai sus si atrage atentia cu profesionalism maxim asupra celor mai frecvente greseli pe care le fac firmele cand acorda astfel de beneficii.
 
Lucrarea are un pronuntat caracter practic: raspunde la intrebari sensibile, ofera exemple de calcul, scoate in evidenta exprimarile neclare din textul de lege – totul fiind sintetizat si prezentat la liniuta, pentru ca informatia utila sa fie identificata si asimilata foarte usor, detalii AICI >>>


10 exemple de intrebari care  creeaza dificultati in practica!
 

  1. Agentii de vanzari au dreptul la diurna? Atunci cand se deplaseaza la clienti, sunt in delegare?
  2. Salariatii care lucreaza la domiciliu pot primi tichete de masa? Dar ucenicii?
  3. Daca un salariat primeste tichete de masa, desi nu are dreptul la ele, care este regimul fiscal al contravalorii acestora?
  4. Ce se intampla daca biletele de valoare nu sunt utilizate in perioada de valabilitate?
  5. Tichetele de masa pot fi poprite?
  6. Tichetele cadou se pot acorda si altor angajati decat celor proprii?
  7. Ajutorul pentru nastere trebuie sa fie prevazut in regulamentul intern?
  8. Acordarea voucherelor de vacanta este conditionata de obtinerea de profit in anul fiscal anterior?
  9. Primele de asigurare sunt avantaj in natura?
  10. Cine calculeaza, retine, plateste si declara taxele salariale in cazul avantajelor in natura acordate de terti? DETALII AICI >>>


Extras din lucrare:

Muncitorii de pe santiere sunt in delegare?
 
Intrebare:

In contractul individual de munca este precizat ca, “in lipsa unui loc de munca fix, salariatul va desfasura activitatea pe santierele societatii, unde va fi repartizat”. Daca sediul societatii este in Iasi si avem lucrari de constructii in diferite orase din tara, se considera ca angajatii sunt delegati si pot primi diurna?
 

Raspuns:

Nu. Salariatii care presteaza activitatea pe santiere nu sunt delegati, intrucat nu au un loc de munca fix si nu sunt trimisi sa presteze activitate temporar la un alt loc de munca. Din contra, ei sunt angajati sa presteze activitate pe santiere, asa incat, atunci cand lucreaza pe santier, ei se afla la locul de munca unde au fost angajati sa presteze activitate. 
 
Similar, nici agentii de vanzari nu sunt delegati intrucat activitatea acestora presupune deplasari la intalnirile cu clientii. Pot fi delegati si pot primi diurna daca, ocazional, presteaza activitatea in alt loc de munca decat cel mentionat in contractul individual de munca.
 
Nici conducatorii auto nu au un loc de munca de la care sunt delegati. Ei presteaza activitate mobila.

Comandati chiar acum lucrarea “Beneficiile acordate salariatilor. Reglementari legale”! Pret special la lansare: 105 lei + TVA, detalii aici >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Beneficiile acordate salariatilor. Reglementari legale si greseli frecvente":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".