Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Piata IT din Romania are nevoie de 20.000 de specialisti

26 /Oct2023
Piata IT din Romania are nevoie de 20.000 de specialisti
Tags: piata it din romaniaspecialisti it romania

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca Romania are performante foarte bune cu privire la numarul absolventilor in IT, de 7.000 - 8.000 de persoane anual, insa pe piata de profil ar fi nevoie de aproximativ 20.000 de specialisti.

Aceste afirmatii au fost facute de catre secretarul de stat in Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii (MCID) Bogdan Mihai Dumea, la o conferinta dedicata internetului din Romania, conform Agerpres:

"Raportul de tara pentru Romania evidentiaza faptul ca la noi incep deja sa se vada proiecte semnificative initiate si sunt implementate o serie de masuri, partial prin PNRR. Aceste proiecte abordeaza majoritatea dimensiunilor transformarii digitale, atat a serviciilor publice, cat si a celor private si, in special, ne uitam la guvernare, la capitalul uman, dar si la digitalizarea afacerilor (...) Romania inregistreaza cele mai bune performante la nivelul Uniunii Europene si progreseaza rapid in continuare, cu peste 95% dintre gospodarii acoperite (cu conexiune la Internet - n. r.). Cunoastem ca, pana la jumatatea anului trecut, Romania era lider in ceea ce priveste acoperirea FTTP la nivel rural, deci avem un model de dat mai departe. De asemenea, Romania are performante foarte bune cu privire la numarul absolventilor in IT. Avem un un numar semnificativ de absolventi in IT pe care Romania ii scoate pe piata, undeva sub 10.000, la 7.000 - 8.000, anual. Piata din Romania este una in crestere si se pare ca suntem in deficit, pentru ca piata ar avea nevoie de undeva la 20.000 de specialisti IT, ceea ce ne indica faptul ca suntem pe un drum bun, cel putin din acest punct de vedere", a precizat secretul de stat.

Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii aminteste de Strategia nationala pentru inteligenta artificiala.

"Era digitala in care suntem a dat nastere unor multitudini de tehnologii: inteligenta artificiala, blockchain si alte tehnologii care ne revolutioneaza viata in absolut toate modurile posibile. Una dintre tehnologiile asupra careia ministerul nostru s-a aplecat si a acordat o mare atentie este inteligenta artificiala...mai multe aici >>>

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Piata IT din Romania are nevoie de 20.000 de specialisti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".