Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

O scapare la nivel de companii: atacuri cibernetice de care firmele nu stiu

11 /Dec2019
O scapare la nivel de companii: atacuri cibernetice de care firmele nu stiu
Tags: atacuri ciberneticespecialisti it romaniamanageri it

Studiul "Connect Romania 2019", intocmit de Cisco Romania, arata ca doar 4 din 10 manageri IT din tara noastra recunosc atacurile cibernetice care le-au vizat firmele, in vreme ce 26,9% dintre managerii IT din Romania nu stiu daca firmele au fost atacate de hackeri sau nu.

Mai mult, 46,5% au invocat bugete insuficiente ca motiv principal care ii impiedica sa protejeze companiile in fata atacurilor cibernetice. Pe locul doi se afla lipsa constientizarii amenintarilor de securitate la nivel de top management (34,3%), urmata de lipsa expertilor in securitatea IT din cadrul companiei (32,6%), subliniaza Agerpres, citand studiul de mai sus. 

De asemenea, printre principalele obstacole se numara si lipsa unor tehnologii si instrumente adecvate in asigurarea unei protectii eficiente impotriva amenintarilor cibernetice din ce in ce mai sofisticate (28,4%), arata aceeasi sursa. Un alt motiv este si refuzul angajatilor de a respecta regulile de securitate.

52% dintre managerii IT au precizat ca “furnizarea de servicii IT stabile reprezinta principala preocupare pentru departamentele pe care le conduc in urmatorul an”, conform aceleiasi surse, urmata de imbunatatirea securitatii cibernetice (47,8% dintre respondenti), dezvoltarea de noi servicii si produse inovatoare (34,7%), cresterea eficientei operationale (33,1%) si imbunatatirea experientei clientilor (31,8%).

Referitor la schimbarile digitale prin care trec propriile organizatii in prezent, conform Agerpres, peste 93% dintre respondenti au declarat ca acestea sunt de amploare si de importanta diferite, in functie de specificul fiecarei companii in parte. Astfel, aproape un sfert (24%) dintre managerii IT au raportat transformari radicale, cum ar fi un model nou de venituri sau tranzitia de la oferte de bunuri/produse la oferte de servicii.

In plus, 41,6% au declarat ca au loc la acest moment schimbari minore din punct de vedere digital (de exemplu: dezvoltarea produselor/serviciilor existente), in timp ce 27,5% dintre respondenti au mentionat ca au loc unele schimbari, precum introducerea de noi produse/servicii, cele existente fiind inca dominante.

Studiul Cisco Romania arata ca, in urmatorii trei ani, provocarile legate de cresterea traficului de date, de securitate si de managementul riscurilor vor constitui principala preocupare pentru departamentele IT, fiind puse pe primul loc de peste 53% dintre participanti.

Conform sursei citate, printre factorii care au un impact asupra activitatii companiilor se mai afla: automatizarea retelelor, SDN (39%), migrarea aplicatiilor in cloud (25%), reducerea costurilor (23,5%), Internet of Things si M2M (18,3%).

Sondajul Cisco Romania a fost realizat in luna octombrie 2019 in randul a peste 500 de specialisti IT din companii si institutii din Romania, prezenti la evenimentul Connect Romania 2019.

Connect Romania este cea mai mare conferinta dedicata solutiilor pentru retele de comunicatii si a reunit anul acesta peste 1.100 de specialisti locali din domeniul IT&C, experti in retelistica si factori de decizie.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "O scapare la nivel de companii: atacuri cibernetice de care firmele nu stiu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".