Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

CAS si CASS. De ce trei sferturi dintre angajatii romani cred ca le vor fi scazute salariile din 2018

25 /Oct2017
Tags: cas si cass angajatitrecere contributiii sociale angajaticontributii sociale 2017

Romanii sunt speriati de initiativa de a trece contributiile sociale de la angajator la angajat, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, in contextul in care controversata masura ar putea duce la scaderea salariilor nete.

Asa se face ca un sondaj realizat de site-ul undelucram.ro a relevat informatii legate de acest subiect. Se pare ca mai bine de trei sferturi dintre romani cred ca salariile le vor scadea, odata ce CAS si CASS va trece in seama salariatului.

Angajatilor le este greu sa creada ca vor fi ajutati de angajatorii pentru care lucreaza sa recupereze diminuarea estimata de 14% a salariului net.

Sondajul a mai aratat ca 76% dintre salariatii romani nu cred ca le va fi majorat salariul, pentru a avea acelasi venit in continuare. Barbatii sunt mai optimisti decat femeile, avand in vedere ca doar 68% nu cred ca le va fi majorat salariul brut, fata de 86%, procentul femeilor care nu cred ca acest fapt se va produce.


54% dintre romani nu cred ca masurile anuntate de guvern vor fi implementate de la 1 ianurie 2018

La polul opus se afla si romanii care nu cred ca masurile anuntate de guvern vor intra in vigoare chiar de la inceputul lui 2018.

Aproximativ 59% dintre angajatii chestionati au raspuns ca asteapta o crestere minora a salariului, cuprinsa intre 0% si 5%, iar 14% mizeaza pe o majorare de 16-25 procente, lasand la o parte masura de trecere a CAS si CASS in seama angajatului.

Alti 7,7% dintre participantii la sondaj considera ca salariul li s-ar putea mari cu 11-15%, in  timp ce 19% se asteapta la o crestere salariala cuprinsa intre 6 si 10%.


CAS si CASS. Oamenii de afaceri pregatiti sa majoreze salariile brute, in cazul in care contributiile vor fi suportate de angajati?

Reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Dragos Petrescu, a precizat ca, in urma unei discutii avute cu premierul Mihai Tudose, s-a ajuns la concluzia ca oamenii de afaceri sunt de acord cu majorarea salariilor brute daca vor fi mutate contributiile la angajati.

In acest fel veniturile salariale nu vor fi afectate, ceea ce ar duce la calmarea spiritelor printre salariatii romani.

Reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Dragos Petrescu...citeste mai multe aici >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "CAS si CASS. De ce trei sferturi dintre angajatii romani cred ca le vor fi scazute salariile din 2018":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".