Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Prevederile noului Cod Fiscal incurajeaza mediul de afaceri. De ce salariile NU vor scadea

02 /Nov2017
Tags: cas si cass 2017scadere salarii cas si casscas si cass angajati

Discutiile pe tema trecerii contributiilor sociale de la angajator la angajat sunt tot mai frecvente, iar multi sunt de parere ca aceasta masura a Guvernului va duce la scaderea cu 16% a salariilor nete, in special daca angajatorii nu vor majora salariul brut cu 20%.

Asadar, salariatii romani traiesc cu teama si nu stiu ce se va petrece incepand cu 1 ianuarie 2018, atunci cand noile prevederi ale Codului Fiscal vor intra in vigoare.

Totusi, ministrul Muncii tine sa calmeze spiritele, asa ca a anuntat ca nu se pune problema de micsorare a salariilor. Ba chiar din contra, noul Cod Fiscal sustine mediul de afaceri, asa ca angajatorii vor avea parte de noi facilitati.

Salariile nu vor scadea, sustine ministrul si explica si de ce:

"Cred ca am explicat de o mie de ori ca brutul devine cheltuiala totala a angajatorului, dupa cum ati vazut ca se intampla prin hotararea de guvern care este data pentru salariul minim pe economie. Pentru ca brutul, conform programului de guvernare, trebuia sa fie 1.550 de lei, dar este 1.900 de lei tocmai pentru ca se transforma cheltuiala totala a angajatorului in noul brut. De altfel, vreau sa va spun ca ieri am avut Consiliul Tripartit la care au participat toti liderii de confederatii nationale si patronatele. (...) In momentul in care premierul i-a intrebat cu subiect si predicat, ca sa nu mai fie niciun fel de discutie, pe reprezentantii patronatelor daca au de gand sa scada salariile din mediul economic, toti au spus ca nici gand de asa ceva. Cu atat mai mult cu cat prevederile noului Cod Fiscal aduc foarte multe facilitati mediului de afaceri", a spus Lia Olguta Vasilescu, conform Agerpres.


Nici veniturile din activitati independente nu se vor micsora:

"De altfel, va rog sa coroborati toate aceste cresteri pe care noi le facem in zona salariului minim, dar nu numai, pentru ca automat cheltuiala totala a angajatorului devenind salariul brut se vor raporta si la celelalte salarii, cu deducerile pe care noi le facem si o sa vedeti ca nu scad salariile deloc, nici macar la cei cu venituri din activitati independente, unde si acolo netul creste cu 7,1%", a concluzionat Lia Olguta Vasilescu.


 

CAS si CASS. De ce trei sferturi dintre angajatii romani cred ca le vor fi scazute salariile din 2018

Romanii sunt speriati de initiativa de a trece contributiile sociale de la angajator la angajat, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, in contextul in care controversata masura ar putea duce la scaderea salariilor nete.

Asa se face ca un sondaj realizat de site-ul undelucram.ro a relevat informatii legate de acest subiect. Se pare ca mai bine de trei sferturi dintre romani cred ca salariile le vor scadea, odata ce CAS si CASS va trece in seama salariatului.

Angajatilor le este greu sa creada ca vor fi ajutati de angajatorii pentru care lucreaza sa recupereze diminuarea estimata de...citeste mai multe despre CAS si CASS aici >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Prevederile noului Cod Fiscal incurajeaza mediul de afaceri. De ce salariile NU vor scadea":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".