Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

CNPP va transmite si electronic talonul mov de pensie

14 /Oct2021
CNPP va transmite si electronic talonul mov de pensie
Tags: talonul mov de pensiepensii pe cardtalon mov in format electronic

Camera Deputatilor a adoptat recent proiectul care prevede posibilitatea ca talonul mov de pensie sa fie transmis, la cerere, in format electronic, de catre Casa Nationala de Pensii Publice, catre acei pensionari care isi primesc deja pensiile pe card.

 

„La cerere (doar daca opteaza pentru aceasta varianta), pensionarilor care primesc pensiile pe card (personal, ii incurajez pe cat mai multi din mediul urban sa opteze pentru plata pe card) nu le va mai face postasul programul de stat in casa pentru livrarea talonului de pensie (talonul mov).

Il vor primi/accesa in format electronic. Sau, nu vor mai solicita insistent sa il primeasca  - s-a mai intamplat inclusiv sa nu mai ajunga postasul cu acest talon (oamenii mi-au trimis exemple). Il vor primi/accesa in format electronic”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare, cu referire la proiectul propus.

Proiectul de lege completeaza art. 109 din Legea nr. 263/2010, in sensul instituirii posibilitatii transmiterii de catre Casa Nationala de Pensii Publice, la cerere, in format electronic, pe e-mail sau in contul online deschis in portalul CNPP, a documentului de informare cu privire la sumele platite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei in cont curent sau cont de card, informeaza HotNews.ro.

"Casa Nationala de Pensii Publice transmite, la cerere, in format electronic, pe e-mail sau in contul online deschis in portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele platite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea platii drepturilor in cont curent sau in cont de card.

Documentul de informare se transmite in format electronic incepând cu luna urmatoare inregistrarii cererii, in maximum 48 de ore de la efectuarea platii drepturilor in cont curent sau cont de card", se arata in proiectul citat de aceeasi sursa. 

Conform proiectului, talonul mov electronic produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele platite transmis lunar la domiciliu sau, dupa caz, la reedinta prin serviciul de corespondenta standard. De asemenea, este acceptat ca document valid in relatia cu toate institutiile si autoritatile publice.

 Institutiile si autoritatile publice care il solicita nu vor conditiona oferirea de informatii sau de servicii de prezentarea documentului in format fizic. Talonul in format electronic contine toate elementele de identificare unica de pe documentul fizic omolog.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "CNPP va transmite si electronic talonul mov de pensie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".