Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

In octombrie aflam daca ne cresc salariile

09 /Sep2021
In octombrie aflam daca ne cresc salariile
Tags: majorare salariu minimformula crestere salariu minimmajorare salariu ministrul muncii raluca turcan

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a anuntat saptamana aceasta ca a stabilit, impreuna cu partenerii sociali, in cadrul Consiliului National Tripartit, ca la finele lunii octombrie sa existe deja o varianta agreata a salariului minim.

 

"Cu totii suntem de acord ca nivelul salariului minim trebuie sa creasca, iar mecanismul de majorare sa nu mai fie un instrument politic, ci sa fie bazat pe criterii obiective. Am stabilit cu partenerii sociali ca este nevoie de un calendar mult mai strans pentru a analiza toate propunerile si datele economice, astfel incat, la sfarsitul lunii octombrie sa putem avansa o varianta agreata a salariului minim. 

Asa cum ne-am angajat, predictibilitatea este un element important pentru mediul economic, dar si o dovada de respect fata de partenerii nostri sociali", a scris ministrul pe pagina sa de socializare.

In paralele, informeaza Agerpres, premierul Florin Citu a facut referire la necesitatea unei formule "predictibile" si pentru viitor a salariului minim, precum si la o dinamica a acestuia care sa tina cont de cresterea economica, de nevoile romanilor si de perspective.

"Vreau sa incepem discutiile din timp, anul acesta, pe o tema importanta, salariul minim in Romania, si avem timp acum sa gasim pana in decembrie, cum era, de obicei, formula ideala cu care sa fim toti de acord. Stiti foarte bine ca trebuie sa gasim o formula ca, dupa aceea, sa ramana in viitor, sa fie predictibila, tin foarte mult la acest lucru. In acelasi timp, sa gasim o dinamica a salariului minim care sa tina cont de cresterea economica, de nevoile romanilor si, bineinteles, de perspective. 

Deja, astazi, cred e foarte bine sa incepem sa auzim opiniile tuturor, si Ministerul Muncii si patronate, dar si sindicate, si dupa aceea as vrea sa avem un calendar clar, incepand de astazi, cat ne intindem. (...) As vrea sa agream, nu stiu, ne vedem pana la finalul lunii octombrie sa decidem care e salariului minim sau mai devreme, dar decidem asta impreuna ", a declarat Florin Citu, marti, inceputul reuniunii Comitetului National Tripartit pentru Dialog Social, la Palatul Victoria.

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "In octombrie aflam daca ne cresc salariile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".