Florin Jianu, presedintele CNIPMMR, a facut recent cateva declaratii in acest sens, potrivit Agerpres:
"Ca sa fie foarte clar pentru toata lumea, Consiliul National al IMM-urilor sustine cresterea salariului minim la 3.000 lei, ca sa nu mai existe discutii in acest sens. Ba sa stiti ca, de-a lungul timpului, ii vad aici pe partenerii de dialog social, din pacate noi am fost mai curajosi in sustinerea cresterii salariului minim pe economie de multe ori si am fost parteneri seriosi in acest sens, pentru ca intelegem nevoile angajatilor".
"Dar cu cateva conditii, legate intrinsec de ce se intampla cu energia si cu costurile, pentru ca daca vor fi mari costurile nu stiu cine va mai putea creste salariile dupa o iarna extrem de grea. Am venit cu propunerea ca, poate majorarea salariului minim sa nu aiba loc de la 1 ianuarie, ci sa iesim din iarna si sa-l crestem dupa lunile de iarna si sa ne asumam cu totii, dupa, aceasta crestere".
"Sa ajunga efectiv mai multi bani in mana la angajati, asta ne dorim", a mai precizat Jianu, una dintre masurile propuse de CNIPMMR fiind mentinerea contributiilor la nivelul salariului actual.
Initial, au existat zvonuri potrivit carora salariile si pensiile se vor majora chiar de la 1 ianuarie 2023.
Va reamintim ca subiectul cresterii pensiilor si salariului minim a provocat un scandal in coalitie, dupa ce ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat un pachet de masuri sociale ale PSD, inclusiv majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei si cresterea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Consilier Codul Muncii
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Revista Romana de Legislatia Muncii, salarizare si Revisal va aduce in atentie:
Noutati legislative comentate si explicate (cum anume se aplica textul de lege)
Rezolvarea unor spete controversate sau cel mai des intalnite din domeniile HR, salarizare si legislatia muncii
Greseli de evitat, exceptii de la reguli, detalii aici >>>