Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Inregistrarea in ReviSal a detasarii transnationale - PROCEDURA

09 /Aug2023
Inregistrarea in ReviSal a detasarii transnationale - PROCEDURA
Tags: inregistrarea in revisal a detasarii transnationaledetasare transnationala in revisal

Va reamintim ca, potrivit art. 5 din Legea nr. 16/2017 a detasarii transnationale: Detasarea transnationala exista intr-una dintre urmatoarele situatii:

Modificari esentiale in ReviSal! A aparut versiunea 6.0.9

Instructiuni clare, pas cu pas, privind absolut orice inregistare in ReviSal in 2023 cu ajutorul Caietului practic de completare in ReviSal, detalii AICI >>>

a) detasarea unui salariat pe teritoriul Romaniei, in numele intreprinderii si sub coordonarea acesteia, in cadrul unui contract incheiat intre intreprinderea care face detasarea si beneficiarul prestarii de servicii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, daca exista un raport de munca, pe perioada detasarii,
intre salariat si intreprinderea care face detasarea;
b) detasarea unui salariat la o unitate sau la o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi, situata pe teritoriul Romaniei, daca exista un raport de munca, pe perioada detasarii, intre salariat si intreprinderea care face detasarea;
c) punerea la dispozitie a unui salariat de catre un agent de munca temporara, la o intreprindere utilizatoare stabilita sau care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, daca exista un raport de munca, pe perioada detasarii, intre salariat si agentul de munca temporara.

Daca deplasarea salariatilor are loc in alt stat membru UE sau pe teritoriul Confederatiei Elvetiene, intr-una dintre situatiile de mai sus, salariatii sunt detasati transnational si detasarea se inregistreaza in ReviSal.

Conform art. 3 alin. (2) lit. m) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:

m) data la care incepe si data la care inceteaza detasarea transnationala, definita de Legea nr. 16/2017 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale, statul in care urmeaza sa se realizeze detasarea transnationala, denumirea beneficiarului/utilizatorului la care urmeaza sa presteze
activitatea salariatul detasat, precum si natura acestei activitati.

Detasarea transnationala se inregistreaza cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii in statul membru in care salariatul este detasat.
Incetarea detasarii transnationale se inregistreaza cel tarziu in ziua anterioara incetarii activitatii in statul membru in care este detasat salariatul.

Concret, in ReviSal se procedeaza astfel:

1. Deschideti aplicatia.
2. Accesati Detasare din rubrica Contracte.
3. Selectati salariatul ce urmeaza sa fie detasat.
4. Completati denumirea si CIF-ul angajatorului la care urmeaza sa fie detasat salariatul.
5. Selectati tara in care urmeaza sa fie detasat salariatul, precum si data de inceput a detasarii si data
de sfarsit (data de sfarsit este ultima zi in care salariatul este detasat)...mai multe in Caietul practic de completare in ReviSal AICI >>>

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Inregistrarea in ReviSal a detasarii transnationale - PROCEDURA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".