Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Detasare transnationala in Revisal - cum se completeaza?

11 /Iul2023
Detasare transnationala in Revisal - cum se completeaza?
Tags: detasare transnationala in revisalrevisal detasare

"1. In Saga in registrul de evidenta al salariatilor pentru inregistrare in detasare transnationala in UE, operez in doi pasi : primul - inregistrez "detasare ", salvez, dupa care inregistrez "suspendare in vederea detasarii " (art. 52 alin.1 lit.d) si salvez.

Lucrand in acest mod am observat faptul ca in statul de salarii, atat pentru angajatii inregistrati ca fiind in detasare cat si pentru angajatii care se incadreaza la facilitati in constructii, se calculeaza taxele reduse. 

2. Operatorul programului Saga mi-a recomandat sa operez in registrul de evidenta al salariatilor doar "detasare" (am trecut datele societatii din UE in unde sunt detasati angajatii) apoi salvez. Astfel in statul de salarii s-au preluat angajatii cu taxele calculate separat; cu facilitati pentru cei la care se indeplinesc conditiile pt facilitati, (taxe reduse ); fara facilitati pentru cei detasati (taxe intregi). In concluzie va rog sa ma ajutati cu confirmarea modului de inregistrare corect in Revisal a detasarilor."

Raspunsul specialistilor: 

Detasarea transnationala este o detasare reglementata de Legea 16/2017 a detasarii transnationale. Acestui tip de detasare nu i se aplica dispozitiile Codului muncii referitoare la detasare,

In cazul undei detasari transnationale contractul individual de munca nu se suspenda fiind de esenta acestei detasari faptul ca salariatul este platit pe durata detasarii de angajatorul care l-a detasat.

Prin urmare, in Revisal nu se inregistreaza suspendare.

Acest punct de vedere este sustinut si de Inspectia Muncii astfel cum puteti observa aici:

https://www.inspectiamuncii.ro/documents/66402/58760675/Raspunsuri+la+situatii+frecvente+privind+registrul+v6.0.9_R.pdf/29505f12-c9a5-432e-a1e9-439fd6451c4b - la pagina 9 pct. 1.18. 

In consecinta, ati procedat corect in privinta completarii Revisal fara sa inregistrati suspendare.

Un raspuns oferit in aprilie 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Detasare transnationala in Revisal - cum se completeaza?":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".