Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

IT-ul ramane domeniul cel mai bine platit din Romania, cu o medie salariala de 6.000 de lei pe luna

12 /Oct2022
IT-ul ramane domeniul cel mai bine platit din Romania, cu o medie salariala de 6.000 de lei pe luna
Tags: salarii it 2022cel mai bine platit domeniu din romania

Ca IT-ul este domeniul in care se castiga cel mai bine din Romania, cu o medie de 6.000 de lei pe luna, nu este un secret pentru nimeni. Asa ca acest domeniu se mentine ridicat, din punct de vedere salarial, si in 2022.

Conform unui comunicat de la ejobs, citat de Agerpres, IT-ul este domeniul cu cele mai competitive salarii din Romania, in conditiile in care media, la nivel national, este de 6.000 de lei pe luna, in crestere cu 10% fata de inceputul acestui an.

Asa ca nu este de mirare ca IT-ul este prima optiune de reconversie profesionala a celor care vor o schimbare de cariera:

"Candidatii din IT sunt cunoscuti drept privilegiatii pietei de recrutare - isi gasesc foarte usor job, sunt bine platiti, iar avansul tehnologic rapid le permite sa aiba permanent oportunitati de crestere. Acest avans tehnologic, cat si numarul insuficient de specialisti in IT le creeaza contextul de a fi extrem de selectivi atunci cand vine vorba de angajare. Cu un deficit de aproximativ 25.000 de IT-isti, companiile sunt nu doar generoase in ofertele financiare pe care le fac, dar si foarte deschise la a primi candidati care au trecut printr-o reconversie profesionala catre acest domeniu. Desi acestia pornesc de la un nivel de juniorat, angajatorii sunt dispusi sa investeasca mai departe in specializarea lor la locul de munca", spune Roxana Draghici, eJobs Romania.


Cea mai mare parte a angajatilor din IT, respectiv 32,6%, castiga lunar intre 4.000 si 7.000 de lei, iar 21% intre 7.000 si 10.000 de lei. Salarii de peste 10.000 de lei incaseaza 16,2% dintre cei care si-au introdus datele salariale in platforma si 14,2% iau lunar intre 3.000 si 4.000 de lei.

"Din multe puncte de vedere, IT-ul este un domeniu atipic. Spre exemplu, vedem specialisti foarte cautati, care ajung sa ocupe pozitii cheie in companie si incaseaza salarii comparabile sau chiar mai mari decat ale unui director general. Este cazul arhitectilor IT, spre exemplu, care pot castiga si 40.000 de lei pe luna. Pragurile sunt ridicate chiar si pentru juniori, astfel incat salariile de intrare sunt de aproximativ 3.500-4.000 de lei pe luna. In ceea ce priveste media salariala pentru programatori, aceasta este de 6.000 de lei", a mai adaugat Roxana Draghici.

Munca remote, foarte des intalnita in cazul celor care lucreaza in IT:

"Este un tip de flexibilitate pe care o vedem nu doar in Romania, ci si in strainatate. De altfel, din ce in ce mai multi IT-isti romani lucreaza din tara pentru angajatori de peste hotare, la fel cum si companiile de la noi importa specialisti din alte tari fara a le conditiona angajarea de prezenta fizica la birou", detaliaza Draghici.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "IT-ul ramane domeniul cel mai bine platit din Romania, cu o medie salariala de 6.000 de lei pe luna":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".