Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Revisal 2022. Informatii incorecte in raportul per salariat

24 /Feb2022
Revisal 2022. Informatii incorecte in raportul per salariat
Tags: revisal 2022revisal corectie salariurevisal modificari salariale

ReviSal reprezinta denumirea prescurtata a "registrului general de evidenta a salariatilor", care cuprinde toate contractele individuale de munca in desfasurare. In aceasta baza de date sunt inregistrate incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractelor de munca.

Toti angajatorii au obligatia de a completa Revisal cu ajutorul aplicatiei informatice distrbuite gratuit de catre Inspectia Muncii sau prin intermediul aplicatiilor informatice proprii (care corespund criteriilor prevazute de lege).

Modificari in Revisal - salariati veniti din telemunca

"Situatia este urmatoarea: incepand cu data de 13.12.2021 (luni) o parte din salariatii care erau in telemunca au revenit la CIM in regim normal, astfel ca in data de 10.12.2021 (vineri) a fost operata aceasta modificare in Revisal cu data de intrare in vigoare a modificarii trecuta in program 13.12.2021.

In acelasi timp am avut modificari salariale din 01.12.2021. Avand in vedere ca acestea puteau fi operate in termen de 20 zile, modificarile salariale respective au fost operate in Revisal in data de 15.12.2021, cu data de intrare in vigoare a modificarii trecuta in program 01.12.2021. 

La generarea raportului Raport per salariat inregistrarile nu apar insa cronologic, in sensul ca desi intai a fost operata revenirea la CIM in regim normal si apoi majorarea salariala, in raport inregistrarile apar inversate. Va rog sa ne ajutati cu o solutie pentru a fi vizualizata corect cronologia inregistrarilor."

Raspunsul specialistilor: 

In situatia expusa inregistrarile au fost efectuate corect. Astfel, in mod corect s-a mentionat la rubrica Data la care produce efecte data de 01 decembrie 2021 ca data de la care produce efecte modificarea salariului.

Totodata, in mod corect s-a inregistrat la rubrica Data la care produce efecte data de 13 decembrie 2021 ca data de la care produce efecte modificarea tipului de contract.

In aceste conditii, trebuie sa verificati daca in sectiunea Istoric contract, inregistrarile sunt corecte si ar trebui sa apara corecte dupa cum mentionati ca ati procedat.

In cazul in care inregistrarile sunt corecte in sectiunea istoric contract, cand veti elibera Raportul per salariat, va fi necesar sa il corectati manual cu informatiile care sunt afisate in „Istoric contract”.

Aceasta procedura este recomandata de Inspectia Muncii in documentul de mai jos la pct. 1.27.
https://www.inspectiamuncii.ro/documents/66402/33689113/Raspunsuri+la+situatii+frecvente+privind+registrul+v10_Final3_04-01-2021/2cb00203-a1a5-48b3-9e67-d0ff65cc4d8f

Alta solutie ar fi sa se incerce inregistrari de modificari ale salariului astfel incat sa apara corect. Insa, avand in vedere procedura oficiala de mai sus, recomand folosirea acesteia si nu incercari fara suport doar pentru a aparea corect in raportul per salariat cata vreme inregistrarile au fost efectuate corect.

Recomand, de asemenea, intocmirea unei note care se va pastra la dosarul personal in care sa se explice situatia si la care sa se ataseze documentul de mai sus al Inspectiei Muncii.


Un raspuns valabil la data de 27.12.2021, oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Revisal 2022. Informatii incorecte in raportul per salariat":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 6 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".