Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Salarii in transport si distributie, in 2023 - media este de 3.500 lei

31 /Ian2023
Salarii in transport si distributie, in 2023 - media este de 3.500 lei
Tags: salarii transport 2023salarii distributie 2023salariu curier

Cei care lucreaza in transport si distributie beneficiaza de un salariu mediu net de 3.500 de lei, iar doua treimi dintre angajati castiga maximum 4.000 de lei net, pe luna.

Aceste date au fost puse la dispozitie de catre o platforma de recrutare online, potrivit Agerpres.

Cat castiga un curier sau un sofer?

Concret, un curier are, in medie, un salariu de 2.800 de lei, un dispecer auto 4.000 de lei, iar un sofer 2.700 de lei.

Peste 2.600 de locuri de munca in transport si distributie au fost postate de angajatori de la inceputul anului si pana acum pe eJobs.ro, acesta fiind unul dintre domeniile care recruteaza masiv, dar si care atrage, lunar, un numar mare de aplicari - peste 60.000 inregistrate doar in luna ianuarie.

Locuri de munca in transport si distributie 2023

Evident ca, cele mai multe dintre aceste locuri de munca se adreseaza candidatilor entry level si fara experienta, urmati de cei mid level. Mult mai putin cautati, la acest inceput de an, sunt seniorii si managerii, arata studiul.

"Asta se intampla pentru ca vorbim despre un domeniu cu fluctuatie mare de personal pe aceste segmente - entry si mid level. In plus, volumele de business ale angajatorilor din sector au crescut considerabil in ultimii doi ani, astfel incat si de aici a venit nevoia unor extinderi firesti ale echipelor. Spre exemplu, numai pentru curieri, unul dintre cele mai cautate profile de candidati din transport si distributie, avem in acest moment peste 700 de joburi deschise in platforma", a afirmat Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.

Asadar, salariul mediu al celor care lucreaza in transport si distributie este de 3.500 de lei pe luna. Un promoter castiga 2.800 de lei, in timp ce media pentru un dispecer auto ajunge la 4.000 de lei. Soferii au salarii medii de 2.700 de lei, insa acest plafon este aplicabil doar celor a caror activitate nu implica deplasari in alte orase sau in afara tarii.

"In ceea ce-i priveste pe soferi, plaja salariala este foarte larga si depinde de program, de timpul de autovehicul condus si, desigur, de distantele pe care trebuie sa le parcurga. Astfel, salariul unui sofer de camion urca la o medie de aproape 3.800 de lei pe luna, iar cel al unui sofer de tir pe curse internationale poate depasi 13.000 - 14.000 de lei", a mai adaugat Roxana Draghici.

Desi media salariala din acest domeniu este de 3.500 de lei si mai mult de jumatate dintre pozitiile deschise vizeaza candidati entry level, pentru joburile de specialisti sau manageri, salariile oferite pot ajunge sa depaseasca media generala pietei pentru pozitii similare.

Astfel, au fost introduse si salarii de 20.000 de lei pentru functia de director economic, 18.000 de lei pentru Chief Technological Officer, 16.000 de lei pentru project manager sau 13.000 de lei pentru un director administrativ, concluzioneaza studiul.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Salarii in transport si distributie, in 2023 - media este de 3.500 lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".