Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Scutirea impozitului pe venit pentru salariatii din IT, care lucreaza la stat sau la privat - ce MODIFICARI au aparut?

03 /Mai2023
Scutirea impozitului pe venit pentru salariatii din IT, care lucreaza la stat sau la privat - ce MODIFICARI au aparut?
Tags: scutirea impozitului pe venit salariati itimpozit pe venit salariati din it

Ordinul nr. 20.463/3.964/967/1.415/2023 al ministrului cercetarii, inovarii si digitalizarii, al ministrului educatiei, al ministrului muncii si solidaritatii sociale si al ministrului finantelor privind incadrarea in activitatea de creare de programe pentru calculator a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 370 din 2 mai 2023.

Concret, vorbim despre un ordin propus de catre Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, care prevede scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor pentru angajatii care desfasoara activitati al caror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), conform digi24.ro.

Conform proiectului de ordin initiat de Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si care a intrat recent in vigoare, iata despre ce clarificari si modificari vorbim:

„Scutirea de impozit pe venit - Noul ordin clarifica faptul ca acestia vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor. Aceasta masura are scopul de a atrage si mentine specialistii in domeniul TIC in administratia publica, accelerand procesul de digitalizare al tarii.  

Au fost extinse domeniile de activitate ale compartimentelor din care trebuie sa fie postul: postul poate face parte dintr-un compartiment care are ca obiect de activitate cel putin unul dintre urmatoarele domenii, evidentiat in organigrama sau in afara organigramei angajatorului: tehnologia informatiei si a comunicatiilor, inteligenta artificiala si tehnologii digitale emergente, administrare fiscala in format electronic, baze de date, servicii de e-guvernare si transformare digitala; 

Este aplicabil si angajatilor din afara organigramei. 

Aplicabilitatea ordinului in institutiile publice locale: Ordinul se aplica si personalului angajat din institutiile publice locale, in acord cu definitia prevazuta in Legea nr. 273/2006. Acest lucru elimina neclaritatile legate de aplicarea prevederilor in cadrul administratiei publice locale. 

Durata aplicarii scutirii: Scutirea de impozit se aplica pe intreaga perioada in care angajatul desfasoara efectiv activitatea de creare de programe pentru calculator. Acest lucru este stabilit prin act administrativ al conducatorului institutiei publice. 

Scutirea este aplicata pentru intreaga durata a lunii, indiferent de durata efectiva de munca...CITESTE continuarea pe legislatiamuncii.ro >>>

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Scutirea impozitului pe venit pentru salariatii din IT, care lucreaza la stat sau la privat - ce MODIFICARI au aparut?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".