Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Dragos Anastasiu: Suntem tara in care, pe de o parte, avem telemunca si, pe de alta parte, avem pontaj

02 /Oct2020
Dragos Anastasiu:  Suntem tara in care, pe de o parte, avem telemunca si, pe de alta parte, avem pontaj
Tags: dragos anastasiupontaj telemuncamedicina muncii onlinetelemunca

In cadrul Conferintei Nationale a Industriei Ospitalitatii, purtatorul de cuvant al Aliantei Pentru Turism, Dragos Anastasiu, a precizat ca circa 99% dintre pontajele intocmite pentru angajati sunt facute in deradere.

Acesta a criticat vehement practici diverse HR necesare in monitorizarea muncii si sanatatea in munca, de la pontaje, condica de prezenta, medicina muncii si monitorizarea angajatului in telemunca. 



"Zona asta juridica pe noi ne omoara - cu pontaje, cu toate nebuniile din lume, care inca mai exista: deci suntem tara in care, pe de o parte, avem telemunca si, pe de alta parte, avem pontaj. Iar la telemunca cred ca ar trebui sa mergem la fata locului sa vedem unde, care e camera aluia - exagerez, dar asa a fost. Mi-au spus colegele mele de la HR ca la una dintre ele (dintre variantele de munca la domiciliu sau telemunca, n.r.) trebuie sa aiba grija inclusiv daca (angajatul, n.r.) isi rupe piciorul ducandu-se la baie in timpul muncii. Adica suntem dusi cu pluta, sincer! In 2020! Si avem pontaje, condica de prezenta si pontaje. Eu vad ca am un angajat care jumatate de luna face pontaje. Si acum, intre noi fie vorba: 99% dintre pontajele alea sunt facute la misto. Avem evaluarea la risc, o chestie nationala, in care pentru fiecare sediu in parte trebuie facuta evaluarea la risc. Avem multe ineptii. Ati vazut ca medicina muncii s-a facut online in pandemie? Cand am auzit ca ala face medicina muncii online - i-a explicat cum sa-si ia tensiunea la televizor. Cat de nebun trebuie sa fii? Deci cum putem sa flexibilizam?", a declarat Dragos Anastasiu, citat de Agerpres.

De asemenea, in opinia sa, nenumarate obligatii sunt introduse de catre functionari “ca sa-si justifice existent”, precizand insa ca acest lucru nu este unul generalizat:

"Din pacate, in zona de functionarime se fac tot felul de acte si se introduc tot felul de chestiuni acolo, pentru ca fiecare trebuie sa-si justifice existenta, pe partea cealalta sa plimbe niste hartii, si daca hartiile alea n-ar mai fi, n-ar mai avea ce sa plimbe. Nu vreau sa fiu rau, nu este ceva generalizat".

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Dragos Anastasiu: Suntem tara in care, pe de o parte, avem telemunca si, pe de alta parte, avem pontaj":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".