Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Concluziile celui mai mare sondaj facut pentru industria HR si ce isi doresc profesionistii in 2020

05 /Mar2020
Tags: cei mai doriti angajatori 2020top angajatori romaniadezvoltare profesionala 2020

Cum arata profilul locului de munca ideal? Ce isi doresc studentii in 2020 de la un loc de munca si ce isi doresc, pe de alta parte, profesionistii cu experienta de la compania angajatoare? Un studiu recent intocmit pe un esantion de peste 15.000 de respondenti ne ofera un tablou detaliat al acestor cerinte si asteptari. Mai mult, aflam si care sunt cei mai doriti angajatori din Romania. Printre companiile nominalizate se afla Google, Amazon, Enel si Mercedes Benz.

Un sondaj de amploare, realizat pe un esantion de peste 15.000 de respondenti, a dus la crearea topului celor mai doriti angajatori din Romania. Companiile care se bucura de succes in randul celor care isi doresc un loc de munca la una dintre aceste nume mari acopera domenii diverse de activitate. 

Astfel, Google, Porsche, Amazon, Regina Maria, Enel si Mercedes Benz sunt pe primele locuri in preferinte si se inscriu cu succes in topul celor mai doriti angajatori din Romania. In acelasi top se afla si alte nume precum Banca Transilvania, Medicover, Procter & Gamble, Samsung, Oracle, BMW Group, Synevo sau Zentiva.

Esantionul de respondenti a inclus atat profesionisti, cat si studenti care si-ar dori un loc de munca la una dintre companiile amintite. Astfel, ceea ce i-a determinat sa faca alegerile de mai sus, cel putin in cadrul unui sondaj, reprezinta criteriile pe care si le doresc de la locul de munca ideal, transmite Agerpres. Criteriile tin de echilibrul intre viata personala si cea profesionala, stabilitatea locului de munca, oportunitatile de dezvoltare profesionala si promovare etc. 

"Daca acestea sunt importante mai degraba in retentia la job, cand vine vorba de angajare, candidatii aplica la acele companii care ofera pachete salariale competitive, care isi trimit angajatii la traininguri si le sprijina dezvoltarea profesionala, care sunt cunoscute pentru stabilitate si pentru ca isi respecta angajatii. Foarte important este sa ofere si sansa unor promovari rapide. Angajatorii ar trebui sa fie extrem de atenti la aceste semnale pe care le trimit angajatii in piata, mai ales in contextul unei fluctuatii uriase de personal si in special in conditiile in care doar 12% dintre angajati sunt multumiti de actualul lor loc de munca si doar 15% ar recomanda angajatorul pentru care lucreaza prietenilor si cunostintelor", a explicat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania, citat de Agerpres. 

Pentru studenti, factorii care conteaza cel mai mult in alegerea unui loc de munca sunt oportunitatile de dezvoltare profesionala, salariul, sansa de a face mai mult decat scrie in fisa postului si un scop mai inalt decat salariul in sine. Flexibilitatea programului de lucru este inca o trasatura cautata de acestia. 

"Foarte interesante sunt optiunile studentilor si cand vine vorba despre tipul de companie pentru care ar vrea sa lucreze. Un sfert dintre respondenti prefera companiile care au intre 50 si 199 de angajati, iar 22% ar vrea sa lucreze in companii chiar mai mici de atat, de maximum 50 de angajati. Doar 12% ar lucra intr-o companie cu 200-499 de angajati si 10% in companii care au intre 500 si 999 de angajati", a precizat Bogdan Badea, citat de aceeasi sursa. 

La polul opus, salariul pare sa se afle pe primul loc pentru profesionistii cu experienta, care tin sa aiba totusi si ocazia de a participa la traininguri si cursuri de dezvoltare personala si profesionala. De asemenea, isi doresc stabilitate la locul de munca si oportunitatea de a promova. 

Conform sursei amintite, studiul a fost realizat in perioada august - noiembrie 2019, pe un esantion de 15.000 de studenti si profesionisti din Romania, aceasta fiind cea mai extinsa cercetare de piata facuta vreodata in Romania, pentru industria HR.

"Most Attractive Employers in Romania", realizat de Universum Global si eJobs a fost adresat atat studentilor, cat si profesionistilor cu experienta pe piata muncii din urmatoarele domenii de activitate: Business si Economie, IT, Inginerie, stiinte Umaniste, Sanatate si servicii medicale, stiinte Naturale si Drept.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Concluziile celui mai mare sondaj facut pentru industria HR si ce isi doresc profesionistii in 2020":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".