Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 50% dintre angajatii romani vor un alt loc de munca in 2021

18 /Ian2021
Peste 50% dintre angajatii romani vor un alt loc de munca in 2021
Tags: schimbare loc de muncadezvoltare profesionala 2020asigurari sanatate private

Noul an vine cu planuri semnificative in ce priveste reorientarea profesionala si schimbari pe piata muncii. Un sondaj recent arata ca 54% dintre angajatii romani au in vedere un nou loc de munca in acest an, iar 28% dintre acestia au facut deja demersuri in aceasta privinta.


"Chiar daca 2020 a fost plin de provocari din punct de vedere profesional, cu mult efort si stres, numarul celor care iau in calcul o schimbare de job este mai mic decat la inceputul anului trecut, cand sase din zece angajati romani se declarau nemultumiti de situatia lor profesionala si se gandeau sa-si schimbe locul de munca", transmit autorii sondajului BestJobs, citat de Agerpres.
Totodata, se arata ca un procent de 29% dintre angajatii respondenti aveau in plan un nou loc de munca inca de dinainte de declansarea pandemiei, motivarea principala fiind salariul. 

Exista si un procent de 27% pentru care schimbarea jobului a ajuns o prioritate in noul an deoarece considera ca nu au suficiente oportunitati de dezvoltare profesionala la actualul loc de munca.

Potrivit aceleiasi surse, peste 15% dintre respondenti iau in calcul posibilitatea de a-si schimba complet domeniul de activitate, iar 19% se gandesc acum mai mult decat inainte de pandemie la perspectiva unui job in strainatate.

In ce priveste beneficiile extrasalariale, in topul optiunilor se afla varianta prin care angajatorul sa le ofere in acest an bonusuri de performanta (58%) si programe de dezvoltare profesionala (48%), dar la fel de importante sunt si asigurarile de sanatate private (24%), pensiile private (22%) sau programele de mentorat si de dezvoltare personala (21%).

Potrivit sondajului, temerea principala a angajatilor  romani in ceea ce priveste situatia profesionala in 2021 este ca le vor scadea veniturile (28%), in timp ce 27% se tem ca ar putea prelua mai multe responsabilitati din cauza lipsei de personal.

"Daca in acest moment angajatorul i-ar anunta ca urmeaza sa le scada salariul, aproape 57% dintre respondentii la sondajul BestJobs spun ca ar accepta, dar si-ar cauta imediat un alt job. Doar putin peste 15% dintre angajatii intervievati afirma ca si-ar da demisia pe loc", citeaza Agerpres sondajul efectuat in perioada 5 - 12 ianuarie, pe un esantion de 1.171 de utilizatori de internet.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 50% dintre angajatii romani vor un alt loc de munca in 2021":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".