Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Inregistrarea sediului social a fost simplificata. Alte propuneri adoptate

19 /Dec2019
Tags: inregistrare sediu socialactionar unicsediu social acord vecini

Legea societatilor 31/1990 se modifica printr-un nou proiect de lege adoptat miercuri de Camera Deputatilor. Astfel, se simplifica procedura de inregistrare sediu social pentru firme si se aduc noi prevederi care permit, printre altele, ca un asociat sa poata fi asociat unic in mai multe firme si nu doar intr-un singur SRL asa cum prevede legea in acest moment.

Asadar, Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, a adoptat proiectul de lege privind debirocratizarea procesului de inregistrare a sediului social pentru firme. De asemenea, una dintre prevederile incluse in proiect se refera la posibilitatea de a inregistra mai multe societati la acelasi sediu. 

Se modifica astfel Legea societatilor 31/1990, iar propunerea adoptata recent de Camera Deputatilor prevede "facilitatea procedurilor, a conditiilor de inregistrare a sediului social si a eliminarii restrictiei pentru persoanele fizice si juridice de a nu fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata, fapt care ar avea drept efect cresterea numarului societatilor si a initiativelor antreprenoriale".

Initiatorii proiectului, deputatii USR Claudiu Nasui si Cristina Pruna, au anuntat, in cadrul unui comunicat, urmatoarele modificari si aspecte de corectat:

" - mai putine hartii in dosarul pentru inregistrarea sediului social
- posibilitatea de a fi inregistrate mai multe societati la acelasi sediu
- eliminarea acordului vecinilor pentru a avea sediu social intr-un apartament in care nu se desfasoara activitate comerciala
- eliminarea restrictiei de a avea o singura firma per camera


- eliminarea restrictiei ca o persoana fizica sau juridica sa fie actionar unic doar intr-un singur SRL".

In acelasi comunicat se precizeaza:

"In prezent, Romania se situeaza in coada clasamentelor internationale privind mediul de afaceri. Banca Mondiala plaseaza Romania pe locul 97 din 190 de tari in ceea ce priveste "usurinta cu care se infiinteaza o intreprindere". In acelasi clasament, majoritatea tarilor Uniunii Europene sunt deasupra Romaniei". 

Proiectul a fost adoptat cu 220 de voturi "pentru" si au existat 81 de abtineri. Proiectul urmeaza sa ajunga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. 

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Inregistrarea sediului social a fost simplificata. Alte propuneri adoptate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".