Angajatii care cunosc foarte bine ce au de facut si cum sa isi indeplineasca sarcinile cat mai bine sunt cheia unei afaceri de succes. In cazul in care mai aveati indoieli cu privire la utilitatea traning-ului, studiile efectuate in Europa si State Unite au demonstrat, fara dubii, ca cei mai buni si mai productivi angajati sunt cei care au beneficiat de training extensiv.
Principalul motiv pentru care training-ul profesional este atat de important consta in faptul ca doar intr-o lume ideala putem avea, din start, angajati care sa detina exact cunostintele de care are nevoie firma noastra. In realitate, un bun specialist se "modeleaza", prin programe de training, mentorat si dezvoltare profesionala.
Pentru a fi siguri ca programul de training pe care intentionati sa-l lansati isi va atinge scopul, este important sa tineti cont de cateva recomandari:
1. Tratati programul de training ca pe o investitie.
Multi angajatori neglijeaza aceasta oportunitate deoarece o considera o cheltuiala, nu o investitie. Retineti, insa, ca orice cost de moment va fi recuperat pe termen lung, prin specializarea personalului Dvs.
2. Identificati nevoile de HR
Tocmai pentru ca fondurile de care dispuneti sunt limitate, trebuie sa stabilitati prioriritatile in materie de specializare a personalului. Care competente sunt esentiale pentru viitor? Ce departament ar trebui vizat in mod special?

Legis Plus Legislatia Muncii

Portal SSM - Acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Orele suplimentare si munca in zi de repaus
3. Promovati o cultura a invatarii
Cresterea companiei este direct proportionala cu dezvoltarea angajatilor sai. Comunicati cu acestia in privinta nevoilor si dorintelor lor de dezvoltare. Explicati-le importanta implicarii in programe de training.
4. Procedati gradual
Atat pentru eficienta din punctul de vedere al costurilor, cat si pentru a reusi sa atrageti Managementul de partea Dvs., va recomandam sa porniti cu pasi mici.
Nu propuneti un training complex, la nielul intregii firme, de prima oara. Incepeti cu tinte foarte clare si procese intensive, de scurta durata.
5. Nu compromiteti calitatea
Calitatea furnizorilor, a serviciilor si a spatiului ales este elementul care va face diferenta intre un training de succes si unul ratat. Alegeti cele mai bune variante, pentru a avea succes atat in randul angajatilor vizati, cat si in ochii top managementului.