Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romania se afla pe locul 9 in lume la antreprenoriat feminin

05 /Mar2020
Tags: gala women in economy 2020excelenta in businessantreprenoriat feminin

Presedintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin, Cristina Chiriac, la Gala "Women in Economy 2020" ca tara noastra se afla pe locul 9 in topul mondial in ceea ce priveste antreprenoriatul feminin, precum si intre primele 10 confederatii de antreprenoriat feminin din Uniunea Europeana.

"In seara acesta vom vorbi de lucruri pozitive, mai putin de lucruri negative. si vestea buna este ca Romania, prin tot ceea ce inseamna antreprenoriat feminin, se afla in primele topuri din Uniunea Europeana. Cu alte cuvinte suntem in primele 10 confederatii de acest gen din Uniunea Europeana. si mai mult decat atat, gratie demersurilor pe care noi le-am intensificat in ultimii 10 ani de zile, Romania la ora actuala se afla pe locul 9 in topul mondial in ceea ce priveste antreprenoriatul feminin", a spus Cristina Chiriac, miercuri, in cadrul Galei amintite, citata de Agerpres.

Aceasta a precizat ca in ultimul deceniu si-a propus sa construiasca o unitate patronala si sa initieze proiecte care sa ridice si in dezbaterea nationala subiecte importante, precum deficitul fortei de munca.

"Am initiat alaturi de Federatia Patronala pentru Petrol si Gaze in septembrie 2019 miscarea pe care noi am intitulat-o "Pactul pentru munca" si de atunci in fiecare zi ni se alatura alti antreprenori, atat din tara cat si din strainatate, care militeaza si alaturi de care incercam sa gasim solutii pentru diminuarea acestui deficit al fortei de munca", a declarat Cristina Chiriac.

Potrivit aceleiasi surse, un alt proiect mentionat a fost cel al educatiei antreprenoriale, respectiv incheierea unui acord cu Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru a introduce optional, inca din ciclul gimnazial, ora de antreprenoriat.

Miercuri seara, in cadrul Galei Women in Economy 2020 este premiata excelenta in business. Gala este la a doua editie si continua seria initiativelor organizate de CONAF, prin care se celebreaza performanta, in contextul obiectiv al economiei romanesti. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romania se afla pe locul 9 in lume la antreprenoriat feminin":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".