Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cursuri online pentru companii privind drepturile consumatorilor

10 /Apr2018
Tags: cursuri companiiprotectia consumatorului

Companiile, in special IMM-urile, au la dispozitie un program de formare online pentru a intelege si pune in aplicare mai bine legislatia europeana privind protectia consumatorilor.

Initiativa are ca scop continuarea eforturilor de imbunatatire a acestei protectii, precum si oferirea unui sprijin in domeniu mediului de afaceri.


Věra Jourová, comisarul european responsabil pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, a declarat: "Firmele inca nu sunt suficient de informate cu privire la dreptul consumatorilor. Pentru a-si imbunatati cunostintele, le incurajez pe toate, in special IMM-urile, sa se inscrie in programul de formare ConsumerLaw Ready (link is external). Acesta va contribui la o mai buna protectie a consumatorilor in intreaga UE."

Programul, disponibil online, este adaptat pentru a raspunde nevoilor fiecarui stat membru si este disponibil inclusiv in limba romana.

Gratie lui, firmele se pot inscrie la cursuri online sau sa ceara sfaturi de la experti. Cursurile se axeaza pe diferite aspecte ale legislatiei in vigoare, precum garantiile, dreptul de a returna achizitiile, informatiile ce trebuie furnizate clientilor, optiuni alternative de solutionare a litigiilor sau modalitati de evitare a practicilor neloiale.

Programul a fost elaborat de Biroul European al Asociatiilor de Consumatori (BEUC), Asociatia Europeana pentru IMM-uri (UEAPME) si Asociatia Europeana a Camerelor de Comert (Eurochambres).


Sursa: europa.eu

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cursuri online pentru companii privind drepturile consumatorilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".