Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Digitalizarea si strategiile de employer branding la nivel de tara ar putea ajuta companiile si angajatii

09 /Apr2020
Tags: digitalizare companiiemployer brandingdigitalizare sector public

Criza economica si financiara inseamna conditionarea viitorului apropiat. Redresarea companiilor este un obiectiv major, insa sprijinul trebuie sa vina si din partea autoritatilor.

Reprezentantii Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) din Romania considera ca relansarea economiei dupa aceasta perioada dificila nu va fi posibila fara un efort comun si ca una dintre principalele masuri pe care ar trebui sa le ia Guvernul in acest sens este digitalizarea sectorului public.

 “Investitiile in digitalizarea sectorului public sunt deosebit de importante, coroborate cu simplificarea legislatiei pentru utilizarea solutiilor tip cloud. Perioada aceasta ne demonstreaza inca o data necesitatea unui sistem public digitalizat. In completare, un alt pas important in relansarea economiei ar fi simplificarea birocratiei, respectiv directionarea fondurilor europene catre investitii in inovatie, unde stim deja ca suntem deficitari”, au precizat acestia pentru Mediafax.

Conform declaratiilor facute de reprezentantii ANIS, se doreste o mai mare promovare din partea Guvernului a tarii ca angajator global. De asemenea, oportuna ar fi si crearea unei strategii de employer branding la nivel de tara, aspect care presupune si reglementari mai relaxate in ce priveste migratia fortei de munca. In plus, un sprijin ar consta si in deductibilitatea totala sau partiala a investitiilor in tehnologizare.“Pe de alta parte, companiile ar putea sa-si creasca productivitatea si eficienta prin tehnologizarea operatiunilor, respectiv prin adoptarea solutiilor de tip CRM, ERP si/sau abordand segmentul de comert online. Totodata, perioada aceasta ne-a mai invatat o lectie, si anume adaptabilitatea la un nou mod de lucru. Acolo unde este posibil, companiile ar putea sa-si reduca din costurile fixe prin pastrarea flexibilitatii programului de munca si utilizarea pe scara larga a telemuncii”, au precizat reprezentantii ANIS, citati de aceeasi sursa.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Digitalizarea si strategiile de employer branding la nivel de tara ar putea ajuta companiile si angajatii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".