Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Digitalizarea companiilor din Romania. Procesul de trecere de la analog la digital a inceput!

26 /Oct2021
Digitalizarea companiilor din Romania. Procesul de trecere de la analog la digital a inceput!
Tags: digitalizare procese muncadigitalizare companiitelemunca

Romania incepe sa cunoasca tot mai multe proiecte care au in vedere digitalizarea proceselor greoaie cu care ne-am obisnuit de zeci de ani. Desi face pasi mici in aceasta directie, este bine de stiut ca in ultima vreme procesul de trecere la digital s-a accelerat, iar una din doua companii are in derulare astfel de procese de digitalizare.

Vorbim aici despre studiul "Digitalizarea in companiile din Romania 2021", iar solutiile digitale sunt folosite mai ales pentru eliminarea blocajelor intalnite in activitatea curenta. Acestea vizeaza in special procesele si fluxurile de lucru, managementul documentelor, managementul datelor, resursele umane sau luarea deciziilor.

Conform unui studiu Beck et al. derulat cu sprijinul MKOR Consulting si citat de Agerpres, mai bine de 54% dintre companiile participante se afla in stadiul de implementare a initiativelor de digitalizare, iar impactul digitalizarii poate depasi 30% din cifra de afaceri.


Companiile romanesti si digitalizarea proceselor


Impactul pozitiv al acestor modificari nu pot sa nu fie sesizate de companii, care observa beneficiile aduse de procesele de digitalizare pe care le au in curs, mai observa studiul.

Expertii in digitalizare remarca faptul ca eforturile sustinute pe perioade mari de timp si investitiile constante sunt factori-cheie pentru reusita initiativelor de digitalizare. Investitiile in implementarea sau dezvoltarea de solutii de digitalizare incep de la 2.000 euro si pot depasi chiar si 10 milioane de euro.

"Pandemia a adus noi provocari pentru jumatate dintre companiile participante la studiul realizat de Beck et al. in colaborare cu MKOR Consulting. Pentru a raspunde acestor provocari, companiile au mizat pe implementarea cu prioritate a proiectelor de optimizare digitala, in contextul diminuarii volumului de business. In aproape o treime dintre cazuri, ritmul de adoptare a solutiilor de digitalizare a incetinit, ca urmare a reducerii bugetului pentru departamentul IT in perioada pandemiei", se mai arata in studiu.

Despre digitalizarea proceselor de munca, precum si a conduitei companiilor discutam si la webinarul din data de 26 noiembrie, sustinut de prof. univ. dr. Raluca Dimitriu, exact pe aceasta tema de mare actualitate: Efectele digitalizarii relatiilor de munca, detalii AICI >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Digitalizarea companiilor din Romania. Procesul de trecere de la analog la digital a inceput!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".