Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Formare profesionala 2019. Romanii au parte de cursuri gratuite!

25 /Apr2019
Tags: formare profesionala 2019formare profesionala anofm cursuri

Vesti bune pentru romani, in contextul in care peste 2.752 persoane vor participa la cursurile gratuite organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in luna mai 2019.

Programele de formare profesionala cu cele mai multe locuri disponibile vizeaza calificari precum: lucrator in comert – 232 persoane; inspector (referent) resurse umane – 218 persoane; bucatar – 185 persoane; agent de securitate – 155 persoane; frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist – 124 persoane; operator introducere validare si prelucrare date – 108 persoane; contabil – 84 persoane; ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie publica – 81 persoane; frizer – 77 persoane; manichiura, pedichiura – 77 persoane.

Judetele in care, in luna mai, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti, sunt: Vrancea (196 persoane), Dambovita (168 persoane), Bucuresti (140 persoane), Brasov (126 persoane), Mures (117 persoane).

Pentru detalii, cei interesati se pot adresa agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domiciliul sau resedinta sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la sectiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesionala”.


Formarea profesionala a salariatilor la locul de munca. Cand este OBLIGAT angajatorul sa elibereze diplomele?

Va reamintim ca, potrivit art. 196 alin. (2) din Codul muncii, modalitatea concreta de formare profesionala, drepturile si obligatiile partilor, durata formarii profesionale, precum si orice alte aspecte legate de formarea profesionala, inclusiv obligatiile contractuale ale salariatului in raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, se stabilesc prin acordul partilor si fac obiectul unor acte aditionale la contractele individuale de munca...citeste mai multe despre contracte aici >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Formare profesionala 2019. Romanii au parte de cursuri gratuite!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".