Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cod COR pentru functiile manager si director. Cum se vor stabili si de ce trebuie sa se tina cont

03 /Ian2019
Tags: cod cor managercod cor directorclasificarea ocupatiilor din romaniaart.17 codul munciicond cor manager productie

Incepem prin a mentiona ca, referitor la denumirile functiilor angajatilor, in Legea 53/2003 – Codul muncii, la art. 17 se prevede ca in contractul individual de munca (CIM) trebuie sa se regaseasca functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative.

Asadar, orice manager HR ar trebui sa utilizeze denumirile de functii din COR, conform prevederii legale mai sus mentionate.



Cum se vor alege ocupatiile, ce cod COR trebuie folosit? De ce se va tine cont?

"Suntem la inceput cu angajarile intr-o societate cu activitate de productie, si am nevoie de functii de manager productie, manager mentenanta, manager calitate, etc. la care nu am cod COR, eu m-am folosit de functia de MANAGER cod COR 112029, la care am adaugat departamentul, in Revisal imi ia doar manager, este corect? Sau aveti o alta varianta? De asemenea, pentru functia de Director Fabrica, ce cod ma sfatuiti?"

 

Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii.ro:


Avand in vedere functiile mentionate, apreciem ca in situatia in care acestea nu se regasesc ca atare in COR, codurile pot fi stabilite doar in functie de atributiile fiecarui post in parte, prin compararea acestora cu descrierea ocupatiilor din COR (descrierile grupelor de baza din COR, cele de 4 cifre).


Cu toate aceste, consideram ca pentru functiile enumerate ati putea utiliza eventual:

1. Pentru manager productie: 121913 şef proces fabricaţie, 121915 şef linie fabricaţie, 112024 director tehnic, 121914 şef secţiune tehnica.

2. Pentru manager mentenenta: 242107 expert in conducerea şi organizarea activitaţilor de mentenanţa, 242117 manager de facilitati.

3. Pentru manager calitate: 242108 manager imbunataţire procese, 242114 manager al sistemelor de management al calitatii, 112016 director control risc, 242110 specialist in planificarea, controlul şi raportarea performantei economice.

4. Pentru director fabrica: 112004 director societate comerciala, 112029 manager.

 

Pentru a intelege mai bine aceste chestiuni delicate, va punem la dispozitie 20 de specialisti in legislatia si dreptul muncii. Acestia isi pun la bataie toata experienta de care dispun si va ofera acum tot sprijinul in aplicarea corecta si avantajoasa a legii. Mai multe despre CIM, informatii GRATUITE aici >>>


Sursa: PortalCodulMuncii

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cod COR pentru functiile manager si director. Cum se vor stabili si de ce trebuie sa se tina cont":
Rating:

Nota: 4.12 din 5 din 57 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".