Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Fisa de post si adaugarea unor atributii suplimentare. Se va intocmi act aditional la CIM?

05 /Mar2019
Tags: modificare fisa de postfisa postului atributiiart. 17 codul muncii

Va reamintim ca modificarea fisei de post se impune numai in situatia modificarii functiei/ocupatiei. Nu puteti adauga noi sarcini la fisa postului fata de cele existente la data angajarii fara ca salariatul sa fie de acord.

In temeiul contractului individual de munca (CIM) incheiat cu angajatorul, salariatul presteaza munca pentru care a fost angajat, respectiv munca specifica functiei/ocupatiei prevazute in respectivul CIM si ale carei atributii sunt stabilite in fisa postului.

Fisa postului trebuie sa cuprinda atributiile functiei/ocupatiei prevazute in contractul individual de munca la data semnarii acestuia.


"Adaugarea unor atributii suplimentare unui salariat implica intocmirea unui act aditional la CIM, prin care se stabileste acordul de vointa al angajatorului si salariatului, privind aceste modificari? Este obligatoriu sa intocmim o alta fisa de post incluzand si aceste atributii sau e suficient ca acestea sa fie trecute intr-o anexa la fisa de post existenta?"

 

Conform art. 17 alin. (3) lit. d) din Codul muncii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului constituie unul dintre elementele cu privire la care angajatorul are obligatia sa informeze persoana selectata in vederea angajarii iar potrivit alin. (4) al aceluiasi articol aceste elelemente trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca. Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.

ATENTIE!

Astfel, fisa postului constituie potrivit prevederilor legale citate element al contractului individual de munca.

Potrivit art. 41 alin. (1) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.

Modificarea elementelor CIM necesita acordul salariatului. Fara acordul salariatului nu puteti adauga noi sarcini la fisa postului fata de cele existente la data angajarii astfel incat, pentru modificarea fisei postului aveti nevoie de acordul salariatului.

Fisa postului se modifica prin act aditional la CIM, iar o alta fisa de post nu poate fi intocmita decat in cazul modificarii functiei.


Un raspuns oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Fisa de post si adaugarea unor atributii suplimentare. Se va intocmi act aditional la CIM?":
Rating:

Nota: 4.34 din 5 din 92 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".