Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Fisa POSTULUI si completarea cu noi atributii. Cum se va proceda?

11 /Sep2019
Tags: fisa de post 2019intocmire fisa de postmodificare fisa de postfisa postuluiart 17 codul muncii

Fisa de post presupune enumerarea atributiilor care revin salariatului, reprezentand o concretizare a obligatiilor principale pe care salariatul si le asuma la incheierea contractului individual de munca (CIM).

Fisa de post va fi intocmita de catre fiecare angajator pentru posturile din structura organizatorica, in raport cu nevoile sale si cu respectarea prevederilor legale.

Cand vine vorba despre fise de post, nu uita ca acestea trebuie sa fie in deplina conformitate cu Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR) – abaterile de la masurile legislative legate de GDPR se pedepsesc cu amenzi de pana la 4% din cifra de afaceri anuala sau 20.000.000 de euro!


"Cum putem reglementa in fisa postului categoria de sofer neprofesionist pentru angajatii (avand diferite functii) care au in dotare autoturisme de la locul de munca si transporta angajatii la si de la locul de munca in fiecare zi (la inceputul si la sfarsitul programului)?"


Va reamintim ca potrivit art. 17 alin. (3) din Codul muncii, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:

d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;

Astfel, atributiile postului se prevad in fisa postului astfel incat si atributia de a asigura transportul salariatilor la si de la locul de munca se mentioneaza in fisa postului ca orice alta atributie.

ATENTIE!

Completarea fisei postului cu noi atributii se realizeaza cu acordul salariatului intrucat fisa postului constituie element al contractului individual de munca.

 

Un raspuns oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>

 

Evita amenzile dure ale ANSPDCP! Intocmeste un Regulament Intern eficient

Analizeaza cele 37 de modele de Regulament Intern care te vor ajuta sa concepi cel mai avantajos Regulament Intern, in acord perfect cu legislatia in vigoare!

Profitati acum de OFERTA LIMITATA:

Achizitionati impreuna cu 37 Modele de regulament intern, lucrarea 57 modele de fise de post editabile si beneficiati de un pret special, detalii AICI >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Fisa POSTULUI si completarea cu noi atributii. Cum se va proceda?":
Rating:

Nota: 4.44 din 5 din 8 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Articole similare

Model de fisa de post pentru bucatar sef
Mai multe articole despre fisa de post 2019

Articole similare

CONDITII pentru intocmirea fisei de postReglementari care trebuie avute in vedere la elaborarea fisei postului
Mai multe articole despre intocmire fisa de post

Articole similare

Fisa de post si adaugarea unor atributii suplimentare. Se va intocmi act aditional la CIM?Modificarea fiselor de post. Este necesar acordul angajatilor pentru inlocuirea acestora?Un angajat este transferat in alt departament. Este necesara intocmirea unei noi fise de POST?Modificare regulament intern si fisa de post. Ce documente sunt necesare?
Mai multe articole despre modificare fisa de post
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".