Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Atentie, angajatori: Ce trebuie sa stim despre perioada de practica?

22 /Feb2016
Tags: practica elevilor si studentilorlegea 258/2007perioada de practicaactivitatea de practica

Foarte des discutam despre perioada de practica a elevilor si studentilor. Cu toate acestea, putini sunt angajatorii care cunosc toate informatiile din spatele acestei notiuni iar multi incalca legea fara sa stie, expunandu-se anumitor sanctiuni din partea organelor de control.

Activitatea de practica este  reglementata printr-o lege speciala, respectiv Legea 258/2007 privind practica elevilor si studentilor, atentioneaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.

Practica se desfasoara pe baza unei/unui programe analitice/portofoliu de practica, intocmita/intocmit de institutia de invatamant a practicantului.

 

Atentie la faptul ca activitatea de practica desfasurata la nivelul respectivei unitati nu va fi stabilita de conducerea unitatii unde practicantul efectueaza practica, ci de institutia de invatamant a practicantului.

Conform legii, elevii si studentii sunt practicanti, in conditiile in care desfasoara activitati practice pentru consolidarea cunostintelor teoretice si pentru formarea abilitatilor, spre a le aplica in concordanta cu specializarea pentru care se instruieste, precizeaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.

 

Organizatorul de practica este unitatea sau institutia de invatamant preuniversitar, respectiv universitar, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative.

In tot acest timp, partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarile cuprinse in nomenclatorul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor si elevilor.

Angajatorii nu trebuie sa uite faptul ca Practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.

De asemenea, demn de mentionat este faptul ca activitatea de practica se poate desfasura conform unui program saptamanal sau cumulat, la final de semestru sau la finalul anului de studiu, conform cu planul de invatamant.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Atentie, angajatori: Ce trebuie sa stim despre perioada de practica?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 6 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".