Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Atentie! Regulamentul Intern trebuie modificat - riscati amenzi de pana la 10.000 de lei

11 /Ian2023
Atentie! Regulamentul Intern trebuie modificat - riscati amenzi de pana la 10.000 de lei
Tags: regulament intern modificareregulament intern legea nr.283/2022regulament intern 2023

Va reamintim ca Legea nr. 283, intrata in vigoare in 22 octombrie 2022, a modificat radical art. 243 din Codul muncii. Astfel, conform noilor prevederi, sunteti obligat sa aduceti la cunostinta fiecarui salariat prevederile regulamentului intern, in prima zi de lucru, si sa faceti dovada indeplinirii acestei obligatii.

Regulamentul intern poate fi transmis pe suport de hartie sau in format electronic si isi produce efectele fata de salariat de la momentul luarii la cunostinta, specialistii explica AICI >>>

Nu este singura noutate. In ultima perioada au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI – Legea 376/2022, OUG 117/2022, OUG 57/2022, Legea 144/2022 etc. – si care se refera la introducerea in acest document intern a unor prevederi legate de:

  •  procedura si modalitatea de distribuire catre salariati a sumelor provenite din incasarea bacsisului
  •  concediul paternal de 10 zile lucratoare plus 5 zile lucratoare pentru absolventii unui curs de puericultura
  •  concediul de ingrijitor
  •  formule flexibile de lucru
  •  accesul online al salariatilor si al fostilor salariati in Revisal, in privinta datelor care ii privesc
  •  utilizarea semnaturii electronice
  •  egalitatea de sanse si de tratament intre barbati si femei
  •  supravegherea video in firma
  •  incalcarea demnitatii personale a angajatilor
  •  actiunile de discriminare, hartuire psihologica etc.

Concluzia?

Trebuie sa va actualizati Regulamentul intern!

Insa vestea buna este ca puteti scapa rapid de acest demers extrem de anevoios. Va oferim un ghid cu informatii de ultima ora, care va ajuta sa completati impecabil acest act intern vital al firmei, evitand astfel amenzi de pana la 10.000 de lei, DETALII AICI >>>


IMPORTANT - atentie la intocmirea noului Regulament Intern


1.Conform art. 23 alin. (8) din Legea nr. 376/2022, sumele provenite din incasarea bacsisului se distribuie integral salariatilor, pe baza unei evidente nominale a acestora. Operatorii economici stabilesc, printr-un regulament intern, procedura si modalitatea de distribuire.

2.Conform Legii nr. 283/2022, in vigoare din 22 octombrie 2022, Regulamentul intern se aduce la cunostinta fiecarui salariat, in prima zi de activitate, sub conditia semnarii de luare la cunostinta.

3. Regulamentul intern trebuie actualizat cu toate prevederile Legii nr. 283/2022, precum si cu cele ale OG nr. 16/2022, cu intrare in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2023, detalii aici >>>

4. Incepand din 26 februarie 2021, avantajele in bani si/sau in natura pot fi prevazute si in Regulamentul intern, conform OUG nr. 13/2021. Anterior puteau fi reglementate numai in contractul de munca (individual sau colectiv).

Sanctiunile pentru nerespectarea noilor obligatii sunt dure!

Evident, modificarile care se impun asupra Regulamentui Intern nu sunt facile si impun un efort major de documentare si redactare, cu accent pe evitarea greselilor (acestea, deloc putine, sunt urmarite din start de inspectorii ITM!).

Scapati instantaneu de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea pe stick „Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz” gasiti TOT! Este o lucrare care elimina pur si simplu munca pe care o implica elaborarea RI, prin faptul ca va pune la dispozitie 10 modele gata redactate de Regulament Intern pentru principalele domenii de activitate, DETALII AICI >>>

In plus, ea raspunde tuturor intrebarilor despre RI, va ofera studii de caz si practica judiciara, transformandu-va rapid intr-un expert in ceea ce priveste acest document esential pentru price firma.

Trebuie doar sa alegeti modelul adecvat si sa il „ajustati” putin, daca exista anumite prevederi deosebite, specifice firmei dvs., pe care le-ati dori inserate in Regulamentul Intern!

Este un avantaj imens, deoarece redactarea Regulamentului Intern  nu e o joaca – vorbim aici despre un document stufos, care poate ajunge sa contina peste 150 de articole. Plus ca trebuie sa fiti foarte atent la tot ce scrieti acolo si la felul cum formulati prevederile, deoarece acest act are exact aceeasi putere ca si contractul individual sau colectiv de munca.

Profitati ACUM de pretul special, COMANDA ACUM >>>

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Atentie! Regulamentul Intern trebuie modificat - riscati amenzi de pana la 10.000 de lei":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".