Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cati romani s-au angajat in cursul lunii martie, la noile companii intrate pe piata muncii

06 /Apr2017
Tags: angajari personal 2017angajari multinationalelocuri de munca 2017

Nu mai este un secret pentru nimeni ca Romania a devenit destinatia ideala pentru cei care vor sa recruteze personal si sa lanseze noi sucursale ale companiilor.

Tocmai de aceea, multi giganti au intrat pe piata muncii din tara noastra, hotarati sa recruteze cat mai repede specialistii cautati. In acest sens, companiile americane au angajat 263.000 de oameni, cel mai mare numar inregistrat din decembrie 2014, conform companiei de consultanta ADP, anunta Ziarul Financiar.

Datele sunt foarte optimiste, iar analiza companiei de consultanta depaseste estimarile economistilor de la Reuters, care preconizau 187.000 de noi angajati.

Cele mai multe angajari s-au inregistrat in domenii precum serviciile profesionale si de business, 57.000, in timp ce sectorul de relaxare si cel ospitalier a inregistrat 55.000 de oameni noi angajati, iar in sanatatea s-au facut 46.000 de noi angajari, mai arata sondajele.

Rata somajului a fost de 5,4% in luna ianuarie 2017

Vesti bune in ceea ce priveste rata somajului in Romania, dat fiind faptul ca acesta a scazut vertiginos, ajung la un procent istoric.

In acest sens, in ianuarie 2017, rata somajului a scazut cu 0,1 puncte procentuale fata de luna precedenta (5,5%), iar numarul somerilor cu varste cuprinse intre 15 si 74 de ani, estimat pentru luna ianuarie din anul 2017 a fost de 488.000 de persoane, in scadere atat fata de luna precedenta (493.000 de persoane), cat si fata de aceeasi luna a anului anterior (582.000 de persoane), conform datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS)...citeste continuarea articolului aici >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cati romani s-au angajat in cursul lunii martie, la noile companii intrate pe piata muncii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".