Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Fonduri europene de peste 1 miliard lei pentru cresterea locurilor de munca si reducerea saraciei

25 /Sep2017
Tags: locuri de munca 2017programul operational capital uman

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a semnat contracte de finantare ce vor fi implementate in actuala perioada de programare, prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, in valoare de peste 1 miliard lei.

Cele peste 100 proiecte semnate pana in prezent vizeaza:

  • reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate;
  • sprijin pregatitor pentru reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate din orasele cu peste 20.000 locuitori, in contextul mecanismului de DLRC (dezvoltare locala plasata sub responsabilitatea comunitatii); cresterea ocuparii, prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana (apelul Diaspora Start-up), respectiv dezvoltarea intreprinderilor de economie sociala.

Sunt finantate actiuni care urmaresc, printre altele: acordarea unor pachete integrate (servicii de sprijin pentru ante-scolari si prescolari, scoala dupa scoala, a doua sansa) pentru cresterea accesului si participarii la educatie, sprijin pentru accesul si/sau mentinerea pe piata muncii (ucenicie, stagii pentru absolventii de invatamant superior, sprijin pentru gasirea unui loc de munca), sustinerea antreprenoriatului in cadrul comunitatii (inclusiv a ocuparii pe cont-propriu — prin sprijin, acordarea de micro-granturi), furnizarea de servicii medico-sociale (inclusiv in cadrul centrelor comunitare integrate), imbunatatirea conditiilor de locuit ale persoanelor vulnerabile, asistenta juridica s.a.

Alte tipuri de proiecte vizeaza infiintarea Grupurilor de Actiune Locala si elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala, respectiv actiuni pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale: implementarea unor programe de formare antreprenoriala, implementarea de planuri de afaceri finantate din fonduri europene, monitorizarea functionarii si dezvoltarii afacerilor, sustinerea dezvoltarii intreprinderilor de economie sociala.

Acceleram ritmul de contractare, astfel incat sa inceapa implementarea efectiva a proiectelor, care va avea ca rezultate directe cresterea locurilor de munca si sporirea nivelului de trai pentru cei aflati in risc de saracie — doua dintre obiectivele asumate prin Programul de Guvernare, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb.

Despre Programul Operational Capital Uman 2014-2020:

Programul Operational Capital Uman 2014-2020 are o alocare totala de 4,326 de miliarde de euro. Programul stabileste prioritatile de investitii, obiectivele specifice si actiunile asumate de catre Romania in domeniul resurselor umane, continuand, astfel, investitiile realizate prin Fondul Social European in perioada 2007-2013 si contribuind la reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si Statele Membre ale UE.


Sursa: Agerpres

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Fonduri europene de peste 1 miliard lei pentru cresterea locurilor de munca si reducerea saraciei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".