Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Majorare salariu director general. Cum procedam?

09 /Iul2020
Tags: majorare salariu director generallegea 31/1990hotarare aga

In ce masura e nevoie de hotarare AGA pentru cresterea salariului Directorului general al societatii in cazul in care exista doi asociati cu drepturi depline, unul dintre acestia fiind si director general?

In cazul societatilor cu raspundere limitate Legea 31/1990 a societatilor nu cuprinde prevederi referitoare la directori generali. Cu alte cuvinte, functia de director general nu este reglementata de lege pentru societatile cu raspundere limitata. Actul normativ reglementeaza functia de director general doar pentru societatile pe actiuni stabilind ca remuneratia directorilor din cadrul societatilor pe actiuni este stabilita de consiliul de administratie.

In consecinta, in cadrul societatilor cu raspundere limitata majorarea drepturilor directorului general se face prin hotarare organului de conducere stabili prin reglementari interne cum ar fi actul constitutiv, regulament de organizare si functionare etc.

Astfel, din reglementarile interne ale societatii trebuie sa rezulte explicit sau implicit cine stabileste drepturile directorului general. Spre exemplu, nu rezulta din nicio reglementare explicit cine stabileste aceste drepturi dar directorul are calitatea de salariat asa incat organul de conducere care stabileste drepturile salariale in societate are competenta si de a majora salariul directorului.

Prin urmare, in situatia expusa trebuie sa fie studiate reglementarile interne ale societatii pentru a se trage concluzia daca este sau nu nevoie de hotarare AGA pentru majorarea salariului directorului.

Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Majorare salariu director general. Cum procedam?":
Rating:

Nota: 3.13 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".