Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

STUDIU: peste 50% dintre angajati au in plan sa-si schimbe locul de munca, in 2024. Ce nemultumiri au?

23 /Nov2023
STUDIU: peste 50% dintre angajati au in plan sa-si schimbe locul de munca, in 2024. Ce nemultumiri au?
Tags: schimbare loc de muncanou loc de muncademisie salariati romani

Vesti mai putin bune pentru recrutori, in contextul in care mai mult de jumatate (56%) dintre angajati au in plan sa-si schimbe locul de munca, anul viitor.

Este de remarcat faptul ca, printre principalele motive de nemultumire se numara salariul prea mic, lipsa oportunitatilor reale de a creste in compania pentru care lucreaza in prezent sau faptul ca muncesc intr-un mediu pe care il considera toxic, arata un sondaj realizat de o platforma de recrutare.

Sondajul a mai aratat ca 17% dintre respondenti sunt indecisi din acest punct de vedere, iar 27% sunt multumiti de locul in care lucreaza la ora actuala si nu se gandesc sa faca vreo schimbare, potrivit Agerpres.

Salariile prea mici, cea mai mare nemultumire

Principalele motive invocate de catre cei care sunt in cautarea unui nou loc de munca sunt legate de salariu (mentionat in top 3 motive de catre 59,7% dintre respondenti), faptul ca nu intrevad nicio posibilitate de crestere in compania pentru care lucreaza in prezent (56,9%) sau ca se afla intr-un mediu toxic, din punct de vedere organizational (42,3%), se mentioneaza in analiza.

Precizam ca aproape o treime dintre romani includ in lista de motive faptul ca muncesc prea mult si se simt epuizati, 16,6% ca sunt nemultumiti de faptul ca nu pot lucra remote, desi si-ar dori acest lucru, 10,2% nu se inteleg cu managerul direct, iar 4,4% nu se inteleg cu echipa.

Intrebati cum a fost anul 2023 pentru ei, majoritatea angajatilor il descriu drept un an dificil. Astfel, 23% spun ca a fost greu, la fel de multi cred ca a fost plin de provocari, iar pentru 22% a fost un an plin de incertitudini. Doar pentru 31% a fost un an bun (pentru 16% a fost un an de crestere; pentru 8%, 2023 a venit cu surprize placute si pentru 7% a fost mai usor decat 2022).

Schimbarea locului de munca

Dincolo de schimbarea locului de munca, lista de dorinte pentru urmatorul an include: mariri salariale, obtinerea unei promovari, sa lucreze pe termen lung de acasa, sa isi deschida propria afacere, sa inceapa un curs de reconversie profesionala sau sa se angajeze in afara tarii. In acelasi timp, 9% dintre cei chestionati marturisesc ca nu au niciun motiv sa aiba asteptari optimiste de la anul 2024.

Ce asteptari au cei care se pregatesc de schimbarea jobului? O treime se asteapta sa isi gaseasca un nou loc de munca intr-un interval cuprins intre una si trei luni, 15% cred ca va dura intre trei si sase luni, iar 19% au incredere ca vor reusi acest lucru in mai putin de o luna. Totodata, pentru aproape un sfert (24%) este greu sa faca o estimare, in timp ce 16% cred ca va fi un proces mai lung de sase luni, acesta fiind si motivul pentru care, momentan, ezita si isi dea demisia.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "STUDIU: peste 50% dintre angajati au in plan sa-si schimbe locul de munca, in 2024. Ce nemultumiri au?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".