Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Zile libere CADOU: 27 decembrie si 3 ianuarie. E oficial!

20 /Dec2019
Tags: zile libere 2020calendarul sarbatorilor legalezile libere bugetari

Va aducem la cunostinta ca vineri, in sedinta de Guvern, a fost aprobat un proiect de hotarare prin care 27 decembrie 2019 si 3 ianuarie 2020 sunt declarate zile libere pentru persoanele care lucreaza in autoritatile si institutiile publice. Astfel, vor fi acordate doua zile libere suplimentare.

Cele doua zile libere pentru bugetari, respectiv 27 decembrie 2019 si 3 ianuarie 2020, ar trebui recuperate pana la finalul anului viitor.
 
"Pentru personalul institutiilor si autoritatilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 si 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere. Pentru recuperarea zilelor de munca stabilite ca zile libere, institutiile publice si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificarilor stabilite", se arata in proiectul de Hotarare.
 
La inceputul sedintei de guvern, premierul Ludovic Orban a intrebat-o pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, daca este pregatita cu hotararea de guvern pentru zilele de 27 decembrie si 3 ianuarie.
 
In ce priveste singura institutie care va lucra, premierul a precizat:
 
"Daca vor fi zile libere, Trezoreria va lucra pe 27 decembrie. Deci, vor fi 23, 24, 27, 30 si 31 decembrie, in care se va lucra. Nu inchidem Trezoreria, fara sa anuntam, cum au facut altii, in 20", i-a comunicat el ministrului de Finante, Florin Citu, potrivit Digi24.ro.
 
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres, a precizat ca acordarea acestor zile libere a fost si "o doleanta" a operatorilor din turism.
 
"Salut si eu aprobarea deciziei pentru zilele libere in data de 27 decembrie si pe 3 ianuarie, a fost o doleanta a operatorilor din turism, pe care i-am inaintat-o si premierului si, probabil, ca si in baza acestei doleane a operatorilor din turism, pentru a incuraja turismul in aceasta perioada, turismul montan, Guvernul a decis acest lucru", a declarat Popescu.

In ce priveste zilele libere legale in 2020 exista 15 zile libere declarate prin lege, pana in momentul de fata.  Doar 11 zile pica in cursul saptamanii, iar restul de 4 sunt in zile de in weekend. Pentru a afla care sunt toate zilele libere legale sau sarbatorile legale in 2020, consultati Calendarul sarbatorilor legale 2020!
 
 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Zile libere CADOU: 27 decembrie si 3 ianuarie. E oficial!":
Rating:

Nota: 4.06 din 5 din 9 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".