Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cum s-a schimbat rolul managerului HR de cand angajatii lucreaza de acasa

06 /Oct2022
Cum s-a schimbat rolul managerului HR de cand angajatii lucreaza de acasa
Tags: manager hr munca de acasaagenda managerului hr 2023

Ca munca de acasa a devenit ceva obisnuit in zilele noastre, nu mai este un secret pentru nimeni. Dar cum s-a schimbat rolul managerului HR, in tot acest timp?

In primul rand, este clar ca departamentul HR trebuie sa colaboreze mai bine si mai strans, pentru buna conduita a proceselor existente in firma. 


Cum ii pot sustine managerii HR pe angajatii care lucreaza de acasa?

Avand in vedere ca nu mai putin de 25% dintre joburi se vor realiza remote pana la finalul lui 2022, este imperios necesar ca rolul managerului HR sa fie adaptat noilor circumstante. 

In primul rand, vechile politici ale companiei, care functionau inainte de pandemie s-ar putea sa aiba nevoie de o imbunatatire, pentru a se adresa celor care lucreaza in sistem hibrid, adica 3 zile de acasa si 2 de la birou. Evident ca multe dintre modificarile aparute vor tine de departamentul IT, care va trebui sa se ocupe atent pentru a facilita cele mai bune conditii, apeland la tehnologie, securitate si la o atentie sporita atunci cand vine vorba despre datele personale. 

Fara doar si poate ca buna organizare personala a timpului si a taskurilor este necesara in peisajul actual al managementului de resurse umane, asa ca o agenda eficianta este asistentul perfect!

Desigur, ne referim la o agenda pe care o puteti purta mereu cu dvs. si sa o consultati pe loc, fara sa fiti conditionat de o conexiune wifi. Puteti nota rapid in ea date importante, programari, comentarii, detalii despre oamenii cu care intrati in contact (doar sunteti manager HR!), puteti sa va bazati 100% pe ea pentru organizarea si planificarea activitatii dvs.

Comandati acum “Agenda Managerului HR 2023”! O puteti face si cadou, detalii AICI >>>


Cum s-a schimbat rolul managerului HR?

Achizitii de talente si retentia angajatilor. Nu a fost niciodata o competitie mai intensa, iar cei care includ munca remote in pachetul ofertei pot sa fie siguri ca au un avantaj atunci cand vorbim despre angajare. Intr-un studiu recent realizat de FlexJob.com s-a remarcat ca nu mai putin de 97% dintre salariati vor sa lucreze de acasa, cel putin o parte din timp. De asemenea, 57% dintre salariati au declarat ca si-ar da demisia daca jobul lor nu ar avea si o parte remote.

Procesul de onboarding si conexiunea intre departamente. Un element cheie in procesul de recrutare este, fara doar si poate, un onboarding de succes, adica integrarea noilor angajati. Procesul ar trebui sa fie unul rapid, menit sa sustina noul salariat, dar si pe cei vechi. Desigur ca resursele online, care sa poate fi accesate cu usurinta, atunci cand angajatul lucreaza de la distanta, sunt vitale in acest sens.

Nu uita ca socializarea salariatilor este vitala, chiar si cand se lucreaza remote. Cine a zis ca nu poti sa gazduiesti sedinte online mai dese, dar utile, si care sa sustina interactiunea intre salariati, chiar si de la distanta?  

Comandati chiar acum Agenda Managerului HR 2023 - va fi un sprijin de baza pentru dvs., utilitatea ei va fi imediat evidenta!
 
Oferta speciala cu 15% REDUCERE si TRANSPORT GRATUI, detalii aici >>>

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum s-a schimbat rolul managerului HR de cand angajatii lucreaza de acasa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".