Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Generatia Z – strategii de recrutare si promovare in 2022

03 /Mai2022
Generatia Z – strategii de recrutare si promovare in 2022
Tags: generatia z 2022strategii recrutare 2022recrutare generatia z

Generatia Z sau generatia Facebook (nascuta intre 1990-2012) este recunoscuta ca fiind una cu spirit antreprenorial, independenta si inovatoare si aduce candidatii perfecti pentru cele mai multe companii. Ei au o perspectiva unica asupra carierei si a modului in care definesc succesul la locul de munca.

Conform unui studiu, ei nu pun la fel de mult accent pe salariu precum generatiile anterioare, atunci cand cauta un loc de munca, ci pe alte valori:

Digitalizarea procedurilor interne – prefera locurile de munca unde se pune accent pe proceduri digitale prin care sa isi desfasoare activitatea in mod eficient

Posibilitati de dezvoltare personala – prin traininguri pentru angajati si alte posibilitati de dezvoltare, mentorat sau participare la evenimente de specialitate

Echilibru intre munca si viata personala – limite clare intre orele de la job si cele dedicate vietii personale, programe de sanatate mintala, program flexibil etc.

Atentie la eforturile companiilor de a se lupta cu schimbarile climatice, protectia mediului sau implicarea in cauze sociale
Este foarte important sa stim ce isi doresc viitorii angajati si sa cunoastem care sunt valorile dupa care se ghideaza. Odata ce am stabilit ca ne dorim sa recrutam candidati ce fac parte din Generatia Z, ne-ar putea ajuta sa adoptam si cateva strategii:

Sa oferim oportunitati de crestere, nu bani

Dincolo de partea materiala, pe acesti candidati ii incanta promisiunea unei cariere, oportunitati multiple si variate de invatare si dezvoltare profesionala, dar si personala, plus programe de pregatire pe termen lung.
 
Sa promovam proiecte, nu joburi

Nu sunt incantati de o functie anume, ci de un portofoliu de proiecte cat mai diverse ca domeniu, dimensiune, provocare. Masura succesului este data de sentimentul implinirii, nu de functie.
 
Mobilitate si flexibilitate

Vorbim atat de mobilitatea din interiorul companiei, cat si de cea geografica. Vor fi interesati de noi perspective, noi culturi, noi tari de exploatat. Extrem de importanta este si flexibilitatea programului de lucru si includerea sistemului de telemunca in contract.
 
Transparenta si responsabilitate sociala...mai multe articole realizate de specialisti poti gasi pe portalresurseumane.ro >>>

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Generatia Z – strategii de recrutare si promovare in 2022":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".