Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Joburile cele mai atractive in 2023: cele cu program hibrid. Importul de personal, un nou trend

10 /Ian2023
Joburile cele mai atractive in 2023: cele cu program hibrid. Importul de personal, un nou trend
Tags: joburi 2023importul de personaljoburi program hibrid 2023

Anul de abia a inceput, dar deja se pot vedea trendurile in ceea ce priveste joburile cele mai cautate in 2023. Conform unei cunoscute platforme de recrutare, vorbim despre cele pentru agent de vanzari remote, junior banker, operator introducere date, operator colectare debite si casier in sala de jocuri de noroc.

Tendinte joburi in 2023

Una dintre ele este legata de faptul ca programul hibrid il va inlocui pe cel 100% remote, asta desi tot anul trecut a stat sub semnul unei cresteri masive atat a ofertei de joburi care nu cereau prezenta la birou, cat si a cererii, conform studiului ejobs, citat de Agerpres.

Angajatii cu doua joburi si importul de personal reprezinta alte tendinte pentru 2023:

"Inceputul lunii confirma semnalele pe care le aveam de la finalul anului trecut, anume ca 2023 va incepe in forta si vor continua politicile de recrutare si extinderi ale echipelor. De altfel, si candidatii s-au activat imediat dupa terminarea sarbatorilor, astfel incat vedem un numar de peste 225.000 de aplicari, in usoara crestere fata de acelasi interval de timp de anul trecut. La fiecare inceput de an vedem un numar mare de candidati tineri si din segmentul entry level care vor sa se angajeze pentru prima data sau sa isi schimbe jobul, motiv pentru care pozitiile care primesc cele mai multe aplicari sunt cele care cer nivel de experienta de cel mult doi ani sau cele din domenii precum retail, servicii, telecomunicatii sau call center/BPO", a afirmat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Munca remote, un trend si in 2023

Modul de munca remote ramane o optiune dorita de un numar considerabil de candidati, in conditiile in care 14% din totalul de aplicari au vizat joburile care pot fi facute exclusiv de acasa.

La nivel general, cele mai multi aplicanti cauta sa se angajeze in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov. Cu exceptia Brasovului, acestea sunt si orasele cu cele mai mari medii salariale nete, dupa cum arata raportul industriei de recrutare din Romania, Review & Trends 2023, realizat de eJobs. 

"In ceea ce priveste anul 2023, deja se prefigureaza cateva tendinte clare pe piata muncii, asa cum apar in raportul anual Review & Trends. Una dintre ele este legata de faptul ca programul hibrid il va inlocui pe cel 100% remote, asta desi tot anul trecut a stat sub semnul unei cresteri masive atat a ofertei de joburi care nu cereau prezenta la birou, cat si a cererii. O alta tendinta cu impact pe piata muncii va fi ca vom vedea cum al doilea job devine o a doua natura. Odata pentru ca ultimii ani in care s-a putut lucra de acasa au oferit angajatilor mai multa flexibilitate in a-si gestiona timpul si a-l aloca mai multor proiecte, dar si pentru ca 70% dintre respondentii unui sondaj realizat recent de eJobs au declarat ca au nevoie sa isi suplimenteze veniturile pe termen lung", a precizat Bogdan Badea.

In 2023 este de asteptat ca tot mai multi angajatori sa fie nevoiti sa recurga la importul de personal, in contextul in care deficitul de candidati se adanceste, iar joburile din afara incep sa isi recapete popularitatea in ochii romanilor.

Potrivit unui proiect pus in dezbatere publica de Ministerul Muncii, contingentul de lucratori straini admisi pe piata muncii in 2023 este tot de 100.000, egal cu cel pentru 2022 si dublu fata de cel din 2021. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Joburile cele mai atractive in 2023: cele cu program hibrid. Importul de personal, un nou trend":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".