Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 22.000 de locuri de munca disponibile, in tara. Cele mai cautate pozitii

07 /Oct2021
Peste 22.000 de locuri de munca disponibile, in tara. Cele mai cautate pozitii
Tags: locuri de munca romanianumar locuri de munca in cresterejoburi disponibile 2021

In Romania sunt disponibile peste 22.000 de joburi, in momentul prezent. Pozitiile sunt destinate atat persoanelor cu studii superioare finalizate, dar si celor cu studii medii sau profesionale. Din fericire, numarul locurilor de munca este in crestere, observa specialistii.

Potrivit datelor furnizate de agentii economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), sunt disponibile 22.257 locuri de munca la nivel national.

Cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: lucrator comercial (1.287); muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor (1.175); muncitor necalificat in industria confectiilor (694); manipulant marfuri (669); agent de vanzari (666); muncitor necalificat
la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet (578); asistent personal al persoanei cu handicap grav (534); confectioner-asamblor articole din textile (461); vanzator (455); casier (429); agent de securitate (406).


Cate joburi din cele disponibile necesita studii superioare?

Din cele 22.257 locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 1.664 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (analist servicii client; manager proiect; inginer in diferite domenii de activitate; programator; arhitect etc.), 6.063 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vanzari; lucrator comercial; functionar informatii clienti; electrician de intretinere si reparatii; casier etc.), 5.939 pentru persoanele cu studii profesionale (operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice; lacatus mecanic; lucrator comercial; confectioner asamblor articole din textile; sudor etc.), restul de 8.591 locuri de munca fiind destinate persoanelor fara studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor; asistent personal al persoanei cu handicap grav; manipulant marfuri; muncitor necalificat in industria confectiilor; curier etc.).

Precizam faptul ca baza de date este dinamica, actualizandu-se in timp real in functie de locurile de munca declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum si de numarul repartitiilor emise in vederea ocuparii.


407 locuri de munca vacante in Spatiul Economic European

Angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 407 locuri de munca vacante, dupa cum urmeaza:


Germania - 278 locuri de munca pentru: muncitor in constructii; maistru in constructii; lucrator in constructii; educator/educatoare; taietor de carne si lucrator in productie; vopsitor industrial; sudor carbon/ otel inoxidabil; sudor aluminiu;
Spania – 69 locuri de munca pentru: inginer IT; sofer transport international; cercetator stiintific;
 

Sursa: ANOFM

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 22.000 de locuri de munca disponibile, in tara. Cele mai cautate pozitii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".