Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

1,4 milioane de locuri de munca din Romania sunt sustinute prin comertul international!

09 /Mai2019
Tags: locuri de munca romanialocuri de munca comert internationallocuri de munca ue

Conform unor declaratii recente lansate de ministrul mediului de afaceri, Stefan-Radu Oprea la deschiderea lucrarilor reuniunii Trade Economist Network, in jur de 1,4 milioane de locuri de munca din Romania sunt sustinute prin comertul international.

Asadar, legaturile si afacerile realizate cu state terte sustin crearea de noi locuri de munca si nu numai:


”In prezent, 1,4 milioane de locuri de munca din Romania si 36 de milioane de locuri de munca din UE sunt sustinute prin comertul international, cu state terte. Aceste cifre confirma importanta politicii comerciale comune europene, iar contributia tehnica a economistilor din cadrul DG Trade ( Directoratul General Comert ) si din statele membre ne ajuta sa evaluam impactul deciziilor pe care le luam”, a afirmat ministrul Stefan-Radu Oprea, presedintele Consiliului Afaceri Externe – Comert.

Trade Economist Network este o retea formata din economisti experti in politica comerciala din statele membre UE. Acestia se reunesc de doua ori pe an cu scopul de a dezbate si prezenta impactul economic al unor politici comerciale ale Uniunii Europene.

Acesta a fost cel de-al patrulea eveniment ( din data de 8 mai 2019) dedicat activitatii UE in domeniul politicii comerciale comune organizat la Bucuresti pe perioada Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Activitatea economistilor si expertilor in domeniul comertului influenteaza direct politica comerciala comuna a UE, deoarece studiile de impact si alte studii relevante sprijina politicienii in luarea unor decizii informate care privesc mediul de afaceri european si pe cei 500 de milioane de cetateni europeni.

In deschiderea reuniunii, Stefan-Radu Oprea a prezentat contributia Presedintiei romane la Consiliul Uniunii Europene si la consolidarea politicii comerciale commune. In cele 4 luni trecute au fost adoptate mandatele de negociere in relatie cu SUA privind liberalizarea comertului cu bunuri, intrarea in vigoare a Acordului de Parteneriat Economic UE – Japonia, aprobarea de catre Parlamentul European a Acordului de Comert Liber si Acordului privind Protectia Investitiilor UE – Singapore,  intrarea in vigoare a Regulamentului privind examinarea investitiilor straine directe in UE si a Regulamentului privind punerea in aplicare a clauzelor de salvgardare bilaterale.

De asemenea se urmareste semnarea Acordului de Comert Liber si Acordului privind Protectia Investitiilor UE-Vietnam.


Sursa: Mediafax

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "1,4 milioane de locuri de munca din Romania sunt sustinute prin comertul international!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".