Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Numarul locurilor de munca disponibile a crescut cu 26% fata de aceeasi perioada din 2020

04 /Oct2021
Numarul locurilor de munca disponibile a crescut cu 26% fata de aceeasi perioada din 2020
Tags: locuri de munca disponibile 2021crestere numar locuri de muncalocuri de munca remote

Vesti bune pentru cei care se afla in cautare de joburi, in contextul in care numarul locurilor de munca disponibile a crescut cu aproximativ 26%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Concret, in septembrie 2021 au fost postate cu pana la 38.000 mai multe locuri de munca, spre deosebire de anul trecut, conform platformei de recrutare online eJobs.

Intr-un comunicat al platformei de recrutare, citat de Agerpres, se poate observa faptul ca exista o crestere inclusiv fata de 2019, cu 19 procente, an in care, "asa cum stim, piata muncii trecea printr-un adevarat boom."


Cele mai multe locuri de munca disponibile in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov


Este demn de mentionat ca cele mai multe joburi disponibile sunt in municipiul Bucuresti, aproximativ 16.000. Urmatoarele in acest top sunt: Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov. Se poate remarca si faptul ca orasele citate au depasit din nou Bucurestiul la oferta cumulata de joburi, cu peste 17.000 de noi locuri de munca disponibile in septembrie 2021.

Se cauta angajati in special in domenii precum Retail, Transport/Logistica, Prestari servicii, Industria alimentara si IT/Telecom, acestea cumuland peste 4.000 de pozitii noi in luna septembrie, potrivit comunicatului.

"Lunile de toamna, in general, sunt perioade in care piata muncii isi da un restart dupa concediile de vara si in care sunt lansate tot mai multe proiecte care necesita intregirea echipelor. In 2021, pe intreg parcursul anului au fost inregistrate recorduri in ceea ce priveste numarul de noi locuri de munca aparute si chiar si vara a fost una atipica, cu o oferta de joburi iesita din tipare. Cu atat mai mult, tinand cont de toate aceste recorduri, ne bucuram sa vedem ca trendul se mentine crescator si ca si acest sezon a debutat in forta", conform Roxana Draghici, Head of Sales eJobs Romania.


Cei mai cautati candidati sunt cei cu studii superioare


Se poate observa ca, in continuare absolventii cu studii superioare sunt cei mai cautati candidati, acestia avand la dispozitie nu mai putin de 29.000 de locuri de munca, in cursul lunii trecute.

Din fericire, numarul joburilor remote a crescut, la randul sau, la un procent de 5,8%, comparativ cu anul trecut cand doar 1,3% din totalul joburilor putea fi realizate de la distanta.

Din comunicatul de presa reiese inca o informatie importanta: sub 1% dintre canditatii prezenti pe platforma online au optat pentru un job in sistem freelancing, romanii nefiind interesati de astfel de locuri de munca.

Telemunca incepe sa fie o optiune vitala, in contextul cresterii cazurilor de Covid-19. Specialistii considera ca numarul de locuri de munca va cunoaste un trend ascendent in continuare. Singura conditie este aceea ca atat angajatorii cat si angajatii sa fie deschisi la munca de la distanta.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Numarul locurilor de munca disponibile a crescut cu 26% fata de aceeasi perioada din 2020":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".