Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Locurile de munca de acasa s-au triplat in luna martie

20 /Mar2020
Tags: locuri de munca de acasamunca de acasatelemuncamunca la domiciliu coronavirus

Chiar daca Romania facea pasi inceti in ce priveste munca de acasa sau telemunca (munca remote), criza produsa de pandemie a fortat nenumarate companii sa apeleze la aceasta masura.

Astfel, numarul de locuri de munca remote (la domiciliu) este de trei ori mai mare decat cel inregistrat in luna martie a anului trecut, conform unui sondaj recent. 



"La nivelul Uniunii Europene, Romania inca este tara cu cel mai scazut procent de remote work. Lucrurile par, insa, ca incep sa se schimbe, chiar daca, e adevarat, aceasta schimbare a venit putin fortat si a fost determinata de noua dinamica de pe piata muncii. Da, acum se lucreaza si se angajeaza preponderent remote ca metoda de protectie si ca masura de a reduce pe cat de mult posibil riscurile de a contacta sau de a raspandi virusul. Insa, acolo unde se va dovedi ca se poate lucra si asa fara un impact negativ in business, cel mai probabil, vom vedea pe termen lung ca vor aparea mai multe joburi remote in piata si mai multi angajati care lucreaza de la domiciliu. De altfel, aceasta este o dorinta mai veche a angajatilor romani. Intr-un studiu realizat de eJobs anul trecut, 8 din 10 respondenti spuneau ca si-ar dori sa aiba posibilitatea de a lucra si de acasa, fie si ocazional. Cu toate acestea, doar 35% aveau aceasta optiune", subliniaza Bogdan Badea, CEO eJobs Romania, citat de Agerpres. 

De asemenea, a crescut si numarul de oferte de lucru remote pe diferitele portaluri de recrutare, iar gigantul Amazon a anuntat recent ca estimeaza angajarea a 100.000 de oameni, ca urmare a cresterii cererilor de livrare si a comenzilor online. 

 

Amenintarea coronavirus va obliga sa va


trimiteti angajatii sa lucreze de acasa!
Atentie la reglementarile specifice! Amenzile sunt dure!
BONUS!
Click AICI! 5 studii de caz cu solutii legislative referitoare la Coronavirus!

 

Conform sursei citate, multe joburi disponibile in prezent vizeaza specialisti in: content marketing, customer support, consultanta financiara, contabilitate, digital marketing sau consultanta in fonduri europene.

Totodata, in conditiile in care exista si persoane care au ramas fara loc de munca sau carora li s-a diminuat salariul, au crescut cautarile pentru locuri de munca remote cu 400%, fiind in crestere cu 151% fata de luna martie a anului trecut. 
Printre joburile cautate se numara si cele de asistent medical si de specialist in resurse umane. 

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Locurile de munca de acasa s-au triplat in luna martie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".