Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cele mai mari si cele mai mici salarii medii nete din Romania, in 2016

24 /Apr2017
Tags: salariu mediu netsalarii medii romaniasalariu mediu 2017

Ca in ultimul an salariile au beneficiat de majorari nu mai este un secret pentru nimeni, iar in acest sens va vom prezenta lista salariilor medii nete din Romania, pe judete, in 2016.

Conform datelor de la Institutul National de Statistica (INS), cel mai bine au castigat cei din Bucuresti, Ilfov, Cluj, Timis si Sibiu, acestia au beneficiat de cele mai generoase salarii medii nete, cuprinse intre 2.138 de lei si 2.857 de lei lunar. Este demn de mentionat ca doar in aceste judete salariile medii nete au depasit suma de 2.000 de lei.

Pe de alta parte, cele mai mici salarii medii nete s-au inregistrat in judetele Harghita, Teleorman, Suceava, Neamt si Vrancea. Aici veniturile au variat intre 1.483 de lei si 1.544 de lei net pe luna.

In acest sens, datele INS arata ca un angajat din Capitala a castigat in medie, in jur de 2.900 de lei, aproape dublu fata de un angajat din Harghita, judetul in care s-au inregistrat cele mai scazute venituri salariale medii nete, in 2016.

Conform datelor Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) la finalul anului trecut s-a inregistrat o rata de somaj scazuta la nivel de tara, de doar 4,7%. Totusi, in Hargita rata a fost de 5,7%, in timp ce in Bucuresti doar 1,6% erau someri.
 
S-a mai remarcat ca in Bucuresti exista cea mai mare rata de angajare din tara, avand in vedere ca aici jumatate dintre locuitori au un loc de munca. De exemplu, in judetul Harghita doar unul din cinci locuitori au un serviciu.

La nivel de tara, salariul mediu net lunat a fost de 2.088 lei in 2016, adica a crescut cu 12% fata de anul precedent.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cele mai mari si cele mai mici salarii medii nete din Romania, in 2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".