Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

De la 1 ianuarie 2020, firmele au 20 de zile lucratoare sa majoreze salariul in Revisal

07 /Ian2020
Tags: majorare salariu 2020salariu revisal 2020majorare salariu revisal

Seful Inspectiei Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a anuntat ca modificarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata pentru angajati trebuie realizata de agentii economici in registrul Reges/Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a masurii cresterii salariului minim (1 ianuarie 2020).

"In conformitate cu art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata se transmite in registrul general de evidenta a salariatilor - REGES/REVISAL in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii, respectiv de la data de 1 ianuarie 2020", a precizat inspectorul general de stat in comunicatul oficial al institutiei. 

Inspectia Muncii aminteste ca incepand de la 1 ianuarie 2020, potrivit deciziei Guvernului, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la suma de 2.230 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand 13,327 lei/ora, fara a include sporuri si alte adaosuri.

Prin urmare, de la 1 ianuarie 2020, toate drepturile si obligatiile stabilite potrivit legii se determina prin raportare la nivelul de 2.230 lei al salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, subliniaza Inspectia Muncii.

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata pentru personalul incadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, se stabileste, incepand de la 1 ianuarie 2020, la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore in medie pe luna, reprezentand 14,044 lei/ora, fara a include sporuri si alte adaosuri, se mai precizeaza in comunicatul Inspectiei Muncii. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "De la 1 ianuarie 2020, firmele au 20 de zile lucratoare sa majoreze salariul in Revisal":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".