Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Din 1 aprilie 2021, se pot ridica medicamentele prescrise de la orice farmacie de catre persoanele asigurate

30 /Mar2021
Din 1 aprilie 2021, se pot ridica medicamentele prescrise de la orice farmacie de catre persoanele asigurate
Tags: medicamente prescrise farmaciesistem de asigurari socialefarmacii comunitare

Incepand cu data de 1 aprilie 2021, asiguratii vor avea posibilitatea sa ridice medicamentele prescrise de la orice farmacie din tara, indiferent daca aceasta se afla sau nu in relatie contractuala cu aceeasi casa de asigurari de sanatate cu care este si medicul prescriptor.

Exceptie fac medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se elibereaza indiferent de casa de asigurari de sanatate in evidenta careia de afla asiguratul, cu conditia ca furnizorul de medicamente sa fie in contract cu aceeasi casa de asigurari de sanatate cu care se afla si medicul care a emis prescriptia medicala.
 
Daca in prezent farmaciile comunitare/punctele de lucru pot avea incheiate contracte pentru furnizarea de servicii farmaceutice cu doua case de asigurari de sanatate, respectiv cu o casa de asigurari de sanatate judeteana si cu CAS AOPSNAJ, pentru punerea in aplicare a noii  reglementari, incepand cu data de 1 aprilie 2021, farmaciile comunitare/punctele de lucru care au incheiate doua contracte cu case de asigurari vor opta pentru pastrarea unui singur contract, care va fi valabil pana la data de 30 iunie 2021.  Farmacia/punctul de lucru va deservi toti asiguratii care prezinta prescriptii medicale.
 
Dupa aprobarea noului Contract-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale, tehnologiilor si dispozitivelor asistive in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate  pentru anii 2021-2022, o farmacie comunitara/ punct de lucru farmaceutic va incheia un contract unic cu o casa de asigurari de sanatate, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021.
 
„Este o masura care va asigura un acces mai facil al pacientilor la tratamentele necesare, mai ales in aceasta perioada dificila pe care o traversam. Insa nu ne vom opri aici. Alte masuri menite sa vina in sprijinul pacientilor sunt propuse de CNAS in proiectul de Contract-cadru pentru anii 2021-2022, pe marginea caruia, pana la data de 30 martie 2021, se desfasoara  consultarile si negocierile cu organizatiile patronale, sindicale si profesionale reprezentative din domeniul medical. Noul proiect de Contract-cadru va fi supus aprobarii Guvernului, astfel incat sa intre in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021”, a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS.
 
Aceasta noua reglementare este cuprinsa in hotararea aprobata de Guvern in data de 25 martie, care prevede prelungirea termenului de aplicare a prevederilor HG nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018-2019, pentru prorogarea unor termene, pentru modificarea si completarea anexei nr. 2 la aceasta, precum si pentru prelungirea termenului de aplicare si modificarea prevederilor HG nr. 155/2017 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2017 si 2018, pana la 30 iunie 2021.
 
Sursa: CNAS
 

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Din 1 aprilie 2021, se pot ridica medicamentele prescrise de la orice farmacie de catre persoanele asigurate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".