Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Sporul de noapte. Inregistrarea in Revisal?

14 /Oct2022
Sporul de noapte. Inregistrarea in Revisal?
Tags: sporul de noapteinregistrare revisal spor de noapte

"Sporul de noapte, platit in data de 10 octombrie la lichidarea drepturilor salariale ale lunii septembrie, se inregistreaza in ReviSal pana la data de 28 octombrie cel mai tarziu?"

Raspunsul specialistilor: 

H.G. nr. 905/2017 prevede la art. 3 alin. (2) lit. h) ca in registru se completeaza salariul de baza lunar brut, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca.

La angajarea fiecarui salariat, conform art. 4 alin. (1) lit. a) din actul normativ mentionat, cuantumul sporurilor se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

Conform art. 3 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017, orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) se inregistreaza in registru in 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii (art. 4 alin. (3) din H.G. nr. 905/2017). Exceptie fac situatiile in care modificarea se produce ca urmare a unei hotarari judecatoresti cand inregistrarea in registru se face in termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunostinta de continutul acesteia.

Timpul de munca si Programul de lucru: 81 de probleme sensibile create de recentele modificari ale Codului Muncii!

Lucrarea pe stick "Totul despre pontaj si programul de lucru" limpezeste in intregime acest subiect care – dupa cum s-a dovedit in practica – este unul favorit pentru inspectorii ITM veniti in control, detalii aici >>>

Asadar, la angajarea unui salariat sporurile se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza. Ulterior, modificarea sporurilor prevazute in contractul individual de munca se inregistreaza in registru in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii. Exceptie fac situatiile in care modificarea se produce ca urmare a unei hotarari judecatoresti cand inregistrarea in registru se face in termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunostinta de continutul acesteia.

Sporul de noapte va fi inregistrat in ReviSal daca este stabilit prin contractul de munca (individual sau colectiv). Dupa ce a fost stabilit si inregistrat in ReviSal cel mai tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, orice modificare a sporului de noapte in baza unui act aditional la contractul individual de munca se va inregistra in ReviSal in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii (art. 4 alin. (3) din H.G. 905/2017).

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Sporul de noapte. Inregistrarea in Revisal?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".