Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

ITM Bucuresti verifica angajatorii! Cati salariati FARA contract de munca au gasit?

23 /Mar2022
ITM Bucuresti verifica angajatorii! Cati salariati FARA contract de munca au gasit?
Tags: reguli ssmnorme de siguranta si securitate in munca

Vesti mai putin bune pentru angajatorii care inca insista sa angajeze personal fara a incheia contracte de munca, in contextul in care ITM Bucuresti a demarat o serie de controale, in acest sens.

In cursul zilei de 22 martie, inspectorii de munca au verificat 20 de angajatori, unde a gasit 16 persoane fara contract de munca, conform Agerpres:

"In urma unei actiuni de control in domeniul constructiilor, organizata de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, sub coordonarea si indrumarea directa a inspectorului sef dr. Ing. Constantin Bujor, in data de 22.03.2022 inspectorii din cadrul Serviciului de Control Munca Nedeclarata si a Serviciului de Control Securitate si Sanatate in Munca, dintr -un nr. de 71 persoane identificate, la 20 de angajatori, 16 persoane au declarat ca nu au incheiate in forma scrisa contracte individuale de munca, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicata, modificata si completata".

Au fost descoperite si nereguli ce tin de domeniul securitatii si sanatatii in munca, asa ca activitatea a fost suspendata pentru moment, pentru 4 companii.

ITM Bucuresti doreste sa descurajeze munca nedeclarata, dar si aplicarea corecta a normelor SSM, asa ca a inceput verificarea modului de respectare a dispozitiilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

ATENTIE!

Simplul fapt ca nu v-ati instruit pe linie SSM salariatii care lucreaza in regim de telemunca, oferindu-le informatii inclusiv despre utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, se sanctioneaza cu o amenda de 2.000 de lei!
 


In aceste conditii, kit-ul cu fise si instructiuni pe care vi-l punem la dispozitie va este cu adevarat util! Mai ales ca aceste fise si instructiuni sunt primele lucrurile pe care vi le solicita inspectorii veniti in control.
 
Ele constituie dovada clara si rapida ca ati acordat atentie maxima amenintarii COVID-19, ca ati studiat cu atentie legislatia in domeniu si ca ati luat masurile necesare de protectie, ca un manager responsabil. Si nimeni nu amendeaza un manager responsabil. 
 
Profitati de super oferta Rentrop & Straton, REDUCERI de 40%, COMANDATI ACUM >>>

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "ITM Bucuresti verifica angajatorii! Cati salariati FARA contract de munca au gasit?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".